Londýnská premiéra designů Whirlpool

Chladnička s kávovarem Side-by-Side Espresso

Chladnička s kávovarem Side-by-Side Espresso

Společnost Whirlpool včera v Londýně představila veřejnosti výsledek své spolupráce se třemi návrháři z různých oblastí designu, novou designovou kolekci Whirlpool. Jejich projekty spojuje představení inovovaných výrobků Whirlpool s patentovanou technologií 6. smysl pro rok 2007 v celé Evropě.

Designová kolekce Whirlpool 2007 je ukázkou partnerské spolupráce firmy s návrháři Samem Hechtem, Ritou Konig a Antoniem Berardim, kteří působí ve třech zcela odlišných oblastech designu. Každý z nich samostatně navrhl omezenou edici originálního příslušenství, které doplňuje některé špičkové a technologicky nejpokrokovější výrobky Whirlpool.

Sam Hecht
Sam Hecht z Industrial Facility, světově proslulý návrhář působící v oblasti průmyslového designu, vytvořil samostatnou a ucelenou řadu pěti ohromujících porcelánových mís pro pečení v troubě. Odrážejí jednoduchý, moderní design nové trouby Whirlpool s technologií 6. smysl a současně odhalují výhody myčky na nádobí PowerClean. Špičková trouba se vyznačuje čistými liniemi s důmyslnými detaily v kombinaci skla a oceli. Zároveň se jedná o první troubu s jedinečnou technologií 6. smysl a volitelným nastavením na bázi čidel s automatickou úpravou postupu vaření pro dosažení dokonalého výsledku. PowerClean je zase nová pokroková myčka na nádobí využívající výkonné vodní trysky k mytí silně znečištěného kuchyňského nádobí a keramiky. Souprava nádobí od Sama Hechta je ideální cestou ke zpříjemnění vaření, skladování i čištění nádobí, zatímco myčka na nádobí PowerClean se postará o to, abyste své zapékací mísy ani jiné nádobí již nikdy nemuseli před mytím namáčet ani předmývat.
Rita Konig
Rita Konig je nejen mezinárodně uznávanou autorkou, ale současně si ve Velké Británii a USA buduje vynikající reputaci jako významná návrhářka interiérů. Jako doplněk nové pračky Whirlpool AquaSteam Rita navrhla nádhernou čelní stěnu pračky inspirovanou párou a dále vak na prádlo, díky kterému lze plně využít výhody tohoto pokrokového výrobku. Používání pračky AquaSteam je stejné, jako kdybyste svým šatům dopřáli tu nejlepší péči v lázních. Během pracího cyklu se pára používá k jemnému odstranění skvrn se současným antibakteriálním účinkem. Funkce pro obnovení oděvů za pouhých 20 minut odstraní pachy jako např. kouř, přičemž oděv je ihned připraven k nošení. Design od Rity Konig odráží jemný proud páry. Její vak na prádlo obsahuje speciální přihrádky, takže můžete kousky oděvů rozdělit podle různých napařovacích funkcí pračky AquaSteam.

Antonio Berardi
Módní návrhář Antonio Berardi na úspěšnou spolupráci s firmou Whirlpool v roce 2006 navázal tím, že poprvé navrhl designové příslušenství výrobků Whirlpool. Antonio vytvořil znamenitý šálek na espreso i s podšálkem, které dokonale ladí s nejzajímavějším modelem chladničky Whirlpool, kterým je Side-by-Side Espresso. V oblasti chlazení potravin v domácnostech se jedná o skutečný průlom; chladnička s mrazničkou zajišťující chladnou vodu a led, ale do které je současně zabudován i profesionální kávovar. Side-by-Side Espresso je přístrojem, se kterým kdykoli budete připraveni pohostit své milé či návštěvy kávou, džusem, chlazeným vínem, koktejly s čerstvě nadrceným ledem nebo voňavé espreso. Šálek s ouškem ve tvaru písmene ‘E’ je pro kombinovanou chladničku a kávovar Whirlpool Side-by-Side Espresso dokonalým doplňkem.
Alessandro Finetto z evropské centrály Whirlpool k tomu uvedl: „Věříme, že skutečně inspirující design je takový, který porušuje pravidla, posouvá hranice a současně odráží potřeby našich zákazníků. Pokud jde zároveň o design funkční a dostupný, je o to atraktivnější. Proto s potěšením představujeme nejnovější a nejpokrokovější výrobky Whirlpool společně s kreativními díly Sama Hechta, Rity Konig a Antonia Berardiho. Každý z těchto návrhářů sdílí naše vize spojující funkci s dokonalou formou, díky kterým se našim zákazníkům otevírá dostupná cesta k naplnění jejich představ. Věříme, že tato kolekce poroste společně s portfoliem spotřebičů a příslušenství Whirlpool tak, jak budeme uvádět další novinky v následujících letech na trh.“

Myčka na nádobí Whirlpool PowerClean, pračka AquaSteam a trouba s technologií 6. smysl se na trhu objeví letos v létě. Chladnička s kávovarem Side-by-Side Espresso bude k dispozici od roku 2008. Designová kolekce Whirlpool bude na trhu od podzimu 2007 prostřednictvím on-line obchodu s příslušenstvím Whirlpool. Spotřebiče a příslušenství se prodávají samostatně.
21.06.2007 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444