Leipziger Messe: Comfortex, Traum Raum, Cadeaux Leipzig

Ve dnech 6.-8.září 2003 byla část areálu Lipských veletrhů dějištěm výstav Cadeaux Leipzig (cadeaux = dárek), Comfortex a s ní souběžně probíhající výstavy Traum Raum (pokoj snů). Jeden z těchto tří veletržních dnů jsem měl příležitost navštívit...

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
K areálu se odbočuje z dálnice kousek za směrovací cedulí Leipziger Messe. K parkovišti veletržního komplexu vede dvouproudová cesta. Před východním vchodem se třepetají na stožárech státní vlajky vystavujících firem a vlajky s logy pořádaných výstav. Zasunuji do přístroje u turniketu vstupenku v ceně 8 Euro. Procházím skleněným tunelem do rozlehlé skleněné haly, z níž vede i cesta do haly 3, ve které se pořádá výstava Comfortex a současně výstava Traum Raum...

COMFORTEX

Jedná se o již dvanáctý ročník v současnosti největšího odborného veletrhu interiérů a bytových doplňků na území Německa. Očekává se na 150 vystavujících a až 16.000 návštěvníků. Na veletrhu jsou prezentovány dekorační látky, záclony, potahové textilie, prostírání, bytové doplňky, podlahové krytiny, koberce, rolety, žaluzie a tapety.

Již několik let probíhá souběžně výstava Traum Raum. Nabízí nejnovější výrobky týkající se především zdravého spaní, od postelí, matrací, vodních lůžek, až po pokrývky a ložní prádlo, ale zahrnuje i předložky do koupelen, ručníky, osvětlení a produkty z oblasti wellness.

Obě výstavy slouží zejména firmám z oboru a odborné veřejnosti. Hala 3 byla na Lipských veletrzích mezi 6. až 8. zářím 2003 především místem seznámení se s novými trendy a uzavírání obchodů.
Výstavy jsou organizačně dobře zvládnuté. Pořadatelé se nejvíce opírají o mnohaleté zkušenosti a neměnný pořádek. V hale jsou na důležitých místech rozvěšeny podsvětlené orientační mapy, několik metrů od vchodu ze skleněné haly je abecední seznam firem spolu s kódem, který označuje polohu jejich výstavní plochy. Nápis informační kancelář je vidět snad ze všech míst v hale. Kupuji zde za 8 Euro katalog vystavovatelů a dostávám brožurku, v níž nalézám i program na jednotlivé dny. Pohledem na hodinky zjišťuji, že za několik minut se mohu stát svědkem "Trendshow" nazvané "Lebens(T)räume".

SHOW Je jedenáct hodin a lidé pomalu zaplňují židličky a volný prostor před pódiem. Někteří se nenuceně rozvalují na vodních postelích, jejichž vystavovatel má stánek přímo naproti pódiu. Za rytmu moderní taneční hudby, která tu zní již delší chvíli, vstupují na molo modelky najaté pro tento účel z nedalekých Drážďan a s nadšeným úsměvem prezentují kolekci ozdobných látek a záclon. V krátkém sledu nám spolu se dvěma modely představují výrobky asi pěti firem, které v pauzách uvádí předtočený podmanivý hlas. Modelky jsou půvabné a rafinovaně oblečené, a tak jim tleskáme po tanečním čísle s ložním prádlem i po čísle s košíky či polštáři. Představení končí a úspěch lze ihned poznat. Na stáncích prezentovaných firem přibývá zájemců. Pódium je pro zbytek dne vyhrazeno přednášejícím. Přednášky, odborná fóra, semináře a dílny jsou nedílnou součástí programu obou výstav.


CADEAUX - LEIPZIG
Tato výstava probíhala ve vedlejší hale 4. Jedná se o pestrou nabídkou dárkového zboží všeho druhu: hračky pro děti, blahopřání, pohledy, svíčky, dřevěné figurky, žertovné zboží. K vidění zde bylo i několik vánočních stromků, plných vánočních ozdob. Závěr Pokud se zajímáte o uvedené obory, nebo práce v některém z nich je vaší profesí, výstavy Comfortex, Traum Raum a Cadeaux vás nezklamou, i když jejich rozsah není příliš velký. Příjemným překvapením pro mnohé návštěvníky je fakt, že vstupenka zároveň slouží jako jízdenka pro místní městskou hromadnou dopravu. Na západním konci veletržního komplexu máte možnost nasednout na spoj, který Vás během dvaceti minut dopraví do centra Lipska. Veletržní dění se tak stává přirozenou součástí života města.
11.09.2003 | redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444