Ingredience 300 g vepřového plecka papriková klobása 100 g anglické slaniny 1 balíček kysaného zelí 100g rýže 1 zakysaná smetana 2 lžíce sádla 1 cibule 1lžíce mleté papriky 1 malý rajský protlak 2 stroužky česneku sůl a pepř |
Příprava Nejprve připravíme perkelt. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek, papriku a maso nakrájené na kousky. Po několika minutách přidáme rajský protlak, zalejeme vodou a podusíme doměkka. Kysané zelí podusíme s kostečkami slaniny a smícháme s uvařenou rýží a zakysanou smetanou. Do zapékací nádoby položíme polovinu směsi rýže se zelím a přidáme perkelt. Poklademe na kolečka nakrájenou klobásou a přidáme druhou polovinu rýžové směsi. Pečeme přikryté na 180 stupňů asi 45 minut. |
Zelná hlávka je ve skutečnosti antioxidantová hvězda
Vyzkoušejte další dobroty s touto báječnou zeleninou:
Hlávkové zelí s mletým masem
Vepřové plátky v zelí
Chcete si připravit vlastní kysané zelí? Jednoduchý recept najdete zde:
Zelí kvašené ve sklenicích