Jednoduché řešení pro vaše topení a vaření

Není nic jednoduššího, než když můžete využít jednu věc k mnoha účelům. Přesně tohle řešení vám teď přináší firma KVS EKODIVIZE.

Závod Dvorce tohoto předního českého výrobce dodává na trh v Česku a na Slovensku kamna a sporáky na pevná paliva KVS MORAVIA, která vám pohodlně pomohou uvařit a vytopit dům, byt či chatu. Využívejte tedy kamna na pevná paliva po celý rok.

Součástí nabídky spotřebičů KVS MORAVIA jsou samozřejmě kamna a sporáky rozličných rozměrů a výkonů, včetně těch se zabudovanými výměníky. Kvalita jejich zpracování zaručí životnost až desítky let. Všechny spotřebiče splňují platné normy a zákony. Některé z nich již získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva, který bude povinný v České republice už od roku 2020.

Další předností je nezávislost na elektrické energii a plynu. Ve sporácích a kamnech je možné topit dřevem, dřevěnými briketami, případně hnědým uhlím. Takový způsob vytápění dodá vašemu interiéru tu správnou vůni, která dotvoří dokonalou atmosféru. Spotřebiče jsou jednoduché na obsluhu. Neobsahují totiž žádné složité elektronické prvky. Intenzita topení a vaření se reguluje pouze množstvím přikládaného paliva a přívodem vzduchu. Některé spotřebiče mají kromě přívodu primárního vzduchu také přívod sekundární, který napomáhá lepšímu spalovaní a zvyšuje tak účinnost spotřebiče. Všechny spotřebiče mají spotřebu paliva zhruba 2 až 3 kg za hodinu, spotřebiče s výměníkem pak ještě o 1 kg více.


Bezpečnost na prvním místě

Výrobky značky KVS MORAVIA jsou vhodné do míst s přirozenou cirkulací vzduchu. Umístění sporáku či kamen ve volném prostoru podpoří přirozenou cirkulaci vzduchu kolem nich a přenos tepla všemi směry. V případě, že si spotřebitel přeje zabudovat sporák například do kuchyňské linky, je to možné pouze při dodržení bezpečnostních předpisů. Pro tento případ jsou součástí nabídky ochlazovací panely, díky kterým se dostatečně vychladí prostor mezi spotřebičem a kuchyňskou linkou. Police a skříňky nad sporáky a kamna se nedoporučuje umísťovat.

Nesmí se zapomenout ani na plochu pod sporákem. Pokud je zde dlažba nebo kámen, může se spotřebič postavit přímo na tento povrch. Jestli je ale podklad z hořlavých materiálů, jako je dřevěná podlaha nebo podlaha z linolea, je nutné použít nějakou nehořlavou podložku. Nabízí se několik možností - kupříkladu v prodejnách železářství zakoupit plech pod sporáky nebo opatřit podlahu keramickou dlažbou či kamenem.

Myslete i na komín

Dobrou funkci spotřebiče zaručí jen komín s dostatečnými parametry. Spotřebiče KVS MORAVIA mají většinou požadavek na komínový tah 12 Pa, tomu odpovídají parametry komínu o průměru 160 mm a minimální výšce 5 metrů od napojení do sopouchu. Doporučujeme napojit spotřebiče co nejkratší cestou do samostatného komínu. Zbytečně dlouhá a složitá napojení zhoršují tahové vlastnosti a způsobují zadehtování, protože kouřovod ani komín nejsou dostatečně vyhřáté.

Správné nádobí je také důležité

Výrobky značky KVS MORAVIA jsou určeny především na vaření a pečení. Pro tyto účely používejte nádobí s rovným dnem s kovovými uchy či držadly, žádné speciální nádobí není nutné. Jakékoliv jídlo připravené na sporáku ať už na plotně či v troubě dostává výjimečnou a nezapomenutelnou chuť. Obzvlášťě pečení placek přímo na plotně se těší velké oblibě mezi zákazníky.  

Vedle vaření a pečení jsou tyto výrobky určeny k vytápění prostoru v němž jsou umístěny. Některé typy sporáků a kamen mají zabudovaný výměník, díky kterému se pomocí radiátorů dají vytápět další místnosti, případně ohřívat voda v bojleru. Na závěr je dobré připomenout, že životnost spotřebiče nezávisí jen na jeho způsobu provozu, ale také na údržbě a čištění, kterým by se měla věnovat velká pozornost.

Podrobné informace najdete na produktovém webu www.kvs-moravia.cz.
13.11.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • KVS EKODIVIZE a.s.

    Domácí spotřebiče na pevná paliva - sporáky, kamna a kotle vyrábíme v závodě ve Dvorcích, který má již více než stoletou historii a dnes patří společnosti KVS EKODIVIZE a.s. Tento sortiment vyrábíme v současné době v osmi typových řadách a dodáváme pod značkou KVS MORAVIA do velkoobchodních a maloobchodních sítí v celé České republice. Tyto spotřebiče pracují na principu spalování pevných paliv: dřeva a v současné době taky ekologického paliva - dřevěných briket. Všechny spotřebiče získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), který je v Česku povinný již od roku 2020, a bude je možné provozovat i po roce 2022.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444