Moderní design v interiéru

MOBITEX 2007

Areál brněnského výstaviště se opět po roce stane pětidenním centrem moderního designu a místem konání jedinečné přehlídky všeho, co neodmyslitelně patří k bydlení a vybavení domů, bytů, kanceláří, zkrátka všech interiérů. Ve dnech 14. - 18. března se zde bude konat mezinárodní veletrh bydlení MOBITEX 2007, jehož významnou součástí budou doprovodné projekty – tradiční DesignStory, TECHNOLOGIE & DESIGN (pavilon A1) a nově výběrový pavilon designu pod názvem Design4life (pavilon A2). 

 

DESIGNSTORY coby hlavní součást doprovodného programu veletrhu MOBITEX opět představí již ztvárněné zajímavé nápady mladých designérů a studentů tématicky zaměřených škol. Již čtvrtý ročník této nekomerční a především soutěžní akce bude zaměřen na dvě témata, a to na kuchyně a kanceláře


V rozsáhlé expozici DESIGNSTORY, která bude již tradičně umístěna v architektonicky zajímavém pavilonu A1 brněnského výstaviště, proběhne mimo hlavní soutěžní přehlídku i celá řada dalších doprovodných výstav. Na téma „kuchyně“ to budou prezentace tří vybraných experimentálních řešení kuchyní pod názvem „Kuchyně budoucnosti“ a soutěžní přehlídka „KUCHYNĚ ROKU 2007“. Dále to bude výstava „To nejlepší pod zadek“, která díky promyšlenému výběru konkrétních exponátů představí na 15 kusech nejlepších židlí 20. století materiálový, tvarový i ideologický posun v tvorbě a výrobě těchto této součásti každého interiéru. Kapitola kuchyní bude ucelena jedinečnou WS Show, jejímž cílem bude představit zcela nové způsoby a technologie přípravy jídel a stolování.

Součástí DESIGNSTORY bude i vloni velmi úspěšný projekt „3x24“, který se ovšem od předchozího ročníku rozrostl o další čtvereční metry a tudíž jeho letošní název je „3x30+1“.  Opět se bude jednat o realizace interiérů vybranými českými architekty se zaměřením jednotlivých bytů pro seniory, pro mladou dvojici, mladé manžele s dítětem a nově „startovací bydlení“. V každém z těchto mini-bytů bude celkový interiér zaměřen odlišně - ať už na design, funkčnost, či na postel, jako základní prvek bytu.


Další ze součástí této expozice budou např. tvůrčí setkání studentů a profesionálních designérů pod názvem „opendesign workshop“, či neméně důležitá prezentace studentské soutěže o „nový vizuální styl“ pro veletrh MOBITEX 2008. DESIGNSTORY, nad kterou  převzalo odbornou garanci Design Centrum České republiky bude již tradičně otevřena za účasti některého z předních zahraničních tvůrců. Letos se hostem Mobitexu stane Peter Maly, německý designér a bytový architekt, někdejší člen redakce časopisu Schöner Wohnen, nositel řady významných mezinárodních ocenění. Po celou dobu konání veletrhu bude v expozici DesignStory probíhat atraktivní přednáškový cyklus.

Další zajímavou součástí doprovodného programu veletrhu MOBITEX 2007 bude projekt TECHNOLOGIE & DESIGN. Jedná se o projekt zabývající se propojením nejnovějších trendů bydlení s digitálními technologiemi, souladem špičkové spotřební elektroniky a high-endových technologií v interiéru moderní domácnosti. Tento projekt je rozdělen na dvě části, přičemž jeho jarní část se bude konat právě během veletrhu MOBITEX a jeho podzimní pokračování bude součástí veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky INVEX – DIGITEX, které se konají koncem měsíce října taktéž na brněnském výstavišti.


Cílem projektu TECHNOLOGIE & DESIGN není pouze klasická prezentace interiérů se zabudovanou prvotřídní technikou, ale také představení nových trendů „bydlení s elektronikou“ od řešení hardwarových sestav až po softwarový obsah. Praktické ukázky digitálních technologií střední a vyšší třídy v souladu s prostorem moderního interiéru jsou pro dosažení komplexnosti podpořeny odborným poradenstvím.


Projekt bude mít podobu tematických interiérových celků sdružených na jednom místě v pavilonu A1. Interiérové celky budou představovat reálné pokoje a místnosti, které jsou součástí každé domácnosti (např. kancelář, obývací pokoj, atd.).


Více informací je k dispozici na internetových stránkách www.mobitex.cz.

07.03.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444