INKU - originalita, elegance, kvalita

Po poměrně dlouhé zimě, kdy mnohým z nás vše připadá jednobarevné, mdlé a šedivé nastalo jaro, období zářivých barev, slunce a květin. Právě na jaře lidé upravují své domovy tak, aby po trochu smutné zimě působily svěže a zářivě a snaží se jim dát novou barevnost a styl.

Patříte-li i vy k těm, kteří mají snahu svůj domov zvelebovat a vylepšovat můžete si do něj přinést kousek krásy, pohody i kvality s výrobky firmy INKU International, s.r.o., dceřiné společnosti rakouské společnosti INKU International A.G. INKU působí v České republice od roku 1992 a je na zdejším trhu jednou z předních firem, jež se zabývají vybavením a úpravami interiérů. V nabídce najdou zákazníci kvalitní výrobky střední cenové kategorie – okenní dekorace, potahové látky, všechny druhy podlahovin, tapety a také drobný bytový textil.

Firma se zaměřuje na tři okruhy zákazníků. Prvními jsou velkoobchody, tzv. INKU partneři, zastoupení po celé České republice, kteří zprostředkovávají sortiment INKU dalším  zákazníkům. Další uplatnění se svými výrobky a službami nachází INKU u firem a institucí, kterým nabízí a navrhuje vybavení interiéru, např. v kancelářích, hotelích, společenských prostorách a jinde. 

Poslední skupinou jsou běžní maloobchodní zákazníci. INKU International má dvě vlastní prezentační prodejny v Brně a Praze, kde je dostupný široký sortiment všech výrobků od drobných bytových doplňků přes koberce, potahy, závěsy až po laminátové podlahy, parkety apod. Firma však ani drobným zákazníkům, jednotlivcům či domácnostem, nenabízí pouze své výrobky nýbrž také poradenské a realizační služby. Potřebujete nový závěs na okna a nechce se vám zabývat se šitím, řasením atd.? V prodejně INKU si tedy vyberete látku, zadáte šíři okna a INKU zařídí vše potřebné až po ušití závěsu, popř. dodá garnýž – stačí už jen pověsit na okno. Při zařizování větších celků mohou zákazníci využít služeb odborných poradců INKU a nechat si navrhnout a zařídit interiér na míru. Odborný poradce INKU předvede návrhy a zpracuje individuální designová řešení včetně sladění materiálů a barev, firma INKU pak zařídí realizaci.

INKU a ESPRIT
Kromě novinek ve stálém sortimentu, kupř. nové řady koberců si pro letošní rok firma INKU připravila pro své zákazníky ještě několik dalších zajímavých „maličkostí". Jednou z nich  je rozšíření sortimentu o bytové doplňky známé značky ESPRIT nabízející oblečení, brýle, parfémy a další produkty. Mateřská společnost INKU získala výhradní zastoupení pro Českou republiku, Slovenskou republiku, Maďarsko, Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko právě pro bytové doplňky  – řadu ESPRIT HOME. Jedná se o polštáře, povlaky na polštářky, závěsy, sedáky, taburety vázy a další bytové doplňky.

 

V řadě ESPRIT HOME se odvíjejí dva výrazné směry. Jedna linie směřuje k výrazným barvám jako jsou ostře růžová, modrá nebo zelená v kombinaci s výrazným vzorem, což jistě bude vyhovovat zákazníkům,  kteří chtějí mít místnosti zařízeny vesele, nápaditě a nevyhýbají se přitom ani určité extravaganci. Střízlivěji zaměření zákazníci pak ocení spíše druhý směr – doplňky v přírodních nenápadných barvách s přirozeně vypadajícím designem, které najdou své uplatnění jak ve firmách, tak v klasicky zařízených domácnostech a ostudu jistě neudělají ani jako vkusný dárek příbuzným či přátelům.

 

Ve znamení sladěné barevnosti
Další novinkou jsou vzorníky, které jsou laděny podle barev, tzn. že tapetová kniha odpovídá barevnosti koberců. Podle ředitele společnosti, pana Aleše Vrány, je právě sladění barevnosti – od bytových textilií, koberců až k barevným stěnám – nejnovějším trendem v zařizování interiéru. „Když se otevře stránka tapetových knih, která je do modra, žluta nebo do červena a stránka koberců laděná ve stejných barevných škálách, může si zákazník vybrat podle barev a v tomto duchu zařídit celý interiér," dodává.

12.05.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444