Co je dobré pro děti

První zásadou, kterou musí mít rodiče na paměti při zařizování dětského pokoje je skutečnost, že dítě není kratší, lehčí a jen jaksi méně zralý dospělý. Dětská postava má zcela odlišné proporce a  dětská psychika odlišné vlastnosti. Dítě je zkrátka jedinec s jinými potřebami než dospělý. Tyto potřeby se navíc během poměrně krátkých časových úseků proměňují.

Zásadně ovlivnit zdravý vývoj dětí můžeme nejen tím, že zajistíme, aby si nekřivily páteř špatným sezením nebo ležením, aby byl jejich pracovní stůl správně osvětlen nebo aby měly dost fyzického prostoru ke hrám.

Prostor děti potřebují také pro fantazii a přirozenou tvořivost,  které lze vhodným vybavením rozvíjet a nevhodným utlumit. Dětský vkus je jiný než vkus dospělých – je na místě děti citlivě ovlivňovat, ne však zbavovat je potřeby obklopovat se jasnými a zářivými barvami. Chcete-li např., aby se vám vaše děti svěřovaly, nezapomeňte v barevném řešení jejich pokoje na žlutou, radí psychologové.

Bydlení s dětmi a bydlení pro děti má mnoho specifických rysů. Kromě toho, že bychom si nikdy neměli zapomenout ověřit zdravotní nezávadnost a bezpečnost bytového vybavení, připomeňme si zde ještě alespoň tento: Obzvlášť menší děti stojí o přítomnost rodičů, chtějí se zúčastňovat dění v celém bytě, který tomu chtě nechtě musíme do jisté míry přizpůsobit. Neznamená to ale zdaleka, že vybavení vlastního dětského pokoje není tolik důležité.

K novinkám, kterými obohatila nabídku kvalitního designového nábytku pro děti a teenagery firma Alax, patří prakticky a vkusně řešená řada ALAXDOMINO.  V široké paletě jasných a veselých barev zahrnuje celé standardní vybavení interiéru dětského pokoje, které umožňuje libovolné prostorové variace. Prvky řady ALAXDOMINO nabízejí řadu prostorově úsporných, důvtipných možností a pomáhají řešit to, co je pro dětské a studentské pokoje typické: Jsou totiž hernami, pracovnami, společenským prostorem, kam se zvou kamarádi,  na konci dne by se pak měly proměnit v intimní, útulný prostor, v němž se dobře usíná.

Nábytek je odjakživa součástí  dětských her. Tomu vychází vstříc další z novinek firmy Alax – řady určené mladším dětem. Jakým zájmovým skupinám odpovídají napoví jejich názvy – Formule ( s postýlkou v podobě závodního auta), Barbie, Ocean, Cestovatel.  Zahrnují většinou postele (poschoďové nebo s přistýlkami), pracovní stoly a stolky, šatní skříně, komody a různé doplňky.

S důrazem na ergonomii se do popředí zájmu designérů, výrobců i spotřebitelů v posledních letech dostává tzv. rostoucí nábytek. V nabídce společnosti Alax najdete pracovní stolový systém renomované zahraniční značky MOLL. Kvalitní provedení respektující měnící se ergonomické požadavky zajistí zdravé sezení a bezpečné pracovní prostředí dětem od předškolního věku až po studentská léta.  Tento nábytek se vyznačuje  stabilní konstrukcí a k jeho výhodám patří naklápěcí stolová deska, množství stolových prvků a praktických doplňků.

Výrobní a obchodní společnost Alax, s.r.o. působí na našem trhu od roku 1992. Dětský nábytek ALAXDOMINO představila s  úspěchem poprvé na loňském ročníku výstavy ART&INTERIOR. V sortimentu určeném dětem dnes najdete kromě zmíněných nábytkových řad také hračky, dětské židle renomovaných světových firem, koberce a množství doplňků.            

09.03.2011 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444