Aby vikýř ladil

Stále oblíbenější podkrovní bydlení a půdní vestavby s sebou přinesly také renesanci vikýřů - konstrukcí, které do prostor pod šikmými střechami přivádějí světlo a vzduch a umožňují tak využít je jako další obytnou část domu, která má vždy neopakovatelný charakter.

Vikýře byly vždy vnímány jako výrazný architektonický prvek. Pokud jsou, zejména při dodatečných vestavbách řešeny bez vazby na fasádu a okna budovy, mohou ovšem představovat nežádoucí zásah do celkového vzhledu domu. S boomem půdních vestaveb v posledních desetiletích takových příkladů v ulicích našich měst i obcí přibylo. K vidění jsou ale i citlivě projektovaná a kvalitně provedená řešení.

U novostaveb, ale také u rekonstrukcí starších objektů jsou stále častěji s úspěchem používány plechem opláštěné vikýře. Vikýře válcové, sedlové, pultové, motýlové, valbové nebo celé vikýřové řady kryté materiálem RHEINZINK s přírodním "leskle válcovaným" nebo "předzvětralýmPRO" povrchem dokáží navodit vítanou atmosféru. Jejich velkou výhodou je fakt, že v mnohotvárnosti klasické a moderní střešní architektury a v kombinaci s taškami, břidlicí nebo jinou krytinou se materiál RHEINZINK dokáže svojí neutrální barvou přizpůsobit nebo naopak vytvořit příjemný kontrast. Díky ohebnému a výborně tvarovatelnému materiálu RHEINZINK - měkký zinek lze docílit dokonalého napojení vikýře na skládanou střešní krytinu.

Značka RHEINZINK® zahrnuje systémy prefabrikovaných výrobků pro střechy a fasády - střešní krytiny, opláštění fasád, doplňky, klempířské prvky pro odvodnění střech i solární produkty. Produkty vyrobené ojedinělou technologií ze slitiny zinku s přísadami titanu a mědi jsou mimořádně kvalitní, mají jedinečný vzhled, vynikající vlastnosti zpracování a nabízejí široké, architektonicky zajímavé využití v moderním stavebnictví.
12.01.2010 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • RHEINZINK ČR s.r.o.

    RHEINZINK - výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní materiál s dlouhou životností bez údržby, bez nátěrů. Ekologický materiál je ohleduplný k životnímu prostředí. Řešení bez rizika: technické poradenství zdarma.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444