Co najdete na Tendenci II.

O hostování nábytku, který byl součíástí domova  Boženy Němcové, jsme se už zmiňovali. Tuto krásně upravenou malou expozici si na letošní Tendenci nenechte ujít, je zároveň dokladem restaurátorské dovednosti firmy Dorian dekor. Pořadatelům jí zapůjčili spisovatelčini dědicové.

Těchto několik kusů nábytku z 19. století najdete v hale č. 4, kde se vedle restaurátorů prezentují také výrobci stylového nábytku. Pojem stylový nábytek má na výstavě velmi široký obsah. Zahrnuje nábytek historizující i např. repliky mobiliářů ze šlechtického prostředí, stejně jako např. nádherné kuchyně značky ANTICO - nábytek z masivu, který představuje tradiční stylové bydlení zdokonalené užitím nejmodernějších technologií ve vybavení detailů. Pozornost návštěvníků přitahuje také prezentace Tibora Cicu, který se inspiruje starým stylovým nábytkem a umí např. z různých zničených torz původních kusů vyrobit kusy zcela nové, často i se změněným účelem. Některé z expozic jsou přesvědčivým dokladem faktu, že bydlení není jen věcí účelu, vkusu a dokonce ani věcí dokonalého sladění, ale také věcí ducha, který může do vašeho domova nábytek vnést, stejně tak jako ho může vašemu domovu vzít.



 

Při procházce přehledně navigovanou halou č. 1 se setkáte s bytovými doplňky všeho druhu. Nejvýrazněji zapůsobí sekce stolování - tady je určena jen pro oči, nikoli pro žaludek, a právě proto vynikne fakt, jakou potravou pro oči může být např. porcelán, drobné dekorační doplňky nebo zde především stolní sklo, které expozici vévodí. Prezentují se jak české sklářské manufaktury, tak dovozci.
Své místo mají v hale 1 také výrobci a prodejci osvětlení, mezi nimiž zaujmou např. špičková osvětlovací tělesa z italských designérských dílen.

Součástí sekce bytového textilu je tradiční soutěž dekoratérů Okno v interiéru, soutěžní expozice připomínají, že útulný a vkusný ráz může interiéru vtisknout zcela osobitý charakter. Spíš než výrazná barevnost se tu letos uplatnily jemné kultivované barvy a převahu mají krémové odstíny.

07.10.2005 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444