Zelená barva v interiéru uklidní

Jak na nás působí barvy v interiéru? Některé uklidňují, jiné v nás probouzí vášeň. Žlutá například dodává energii a červená zvyšuje chuť k jídlu. Zelená barva působí jako balzám na duši. O jejich terapeutických vlastnostech psali nejen básníci, ale i psychologové barev. Obklopte se zelení a zaplaví vás klid. Přinášíme inspiraci, jak tuto módní barvu do interiéru zavést a s čím ji kombinovat, abyste získali stylové a konzistentní uspořádání.

Odstíny zelené mají zelenou

Proč se zelená v interiérech nyní tak často objevuje? Podle badatelů trendů je zelená barva odrazem našeho vztahu k přírodě, zájmem o ekologii a ochranu planety. Zelená uklidňuje, takže je to ideální barva pro časy plné nejistoty. Když jsme navíc začali trávit více času doma a rostla obliba práce na dálku, začali jsme se více věnovat tomu, jak interiér ovlivňuje naši pohodu. Dům se stal centrem soukromého i pracovního života, soustředíme se na uspořádání pracovního prostoru a také se obklopujeme barvami  - uklidňující zeleň je pro home office ideální

Odstíny zelené ladí s různými materiály. Vypadají fenomenálně na látkách - zvláště na těch s jemným leskem, jako je samet nebo satén. Zelená barva si rozumí se dřevem - světlé zdůrazňuje jemnost pastelových tónů a tmavé expresivitu hlubokých. Zelená má ráda lesk, zlatou i měď a broušené barevné sklo.


 

S jakými barvami si zelená rozumí?

Skládat barvy dohromady je opravdové umění. Povedená kombinace interiér oživí a povznese. Zelená se snese s většinou barev a především těmi, se kterými se vyskytuje v přírodě. Kombinujte ji s pastelově růžovou a výraznou fuchsiovou, bude skvěle ladit také  s šedou a hořčičnou.




Zdroj: Westwing
14.06.2022 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444