Začíná Designblok´07

Společnost TECHO představí na Designbloku kolekci doplňků designérů Jiřího Pelcla a Jiřího Novotného.

Společnost TECHO představí na Designbloku kolekci doplňků designérů Jiřího Pelcla a Jiřího Novotného.

V tomto týdnu se v Praze koná devátý ročník přehlídky Designblok´07. Stejně jako v předchozích letech, také tyto letošní Dny designu umožňují zájemcům seznámit se s novinkami českého a světového designu prostřednictvím samostatných výstav a prezentací v přirozeném prostředí prodejních míst a galerií.

Od 2. - 7. října 2007 se na 60 místech především v pražských čtvrtích Karlín, Holešovice, Staré město a Vinohrady, kde sídlí velká část vystavujících firem, studií a módních obchodů, uskuteční kolem 170 různých akcí – výstav, prezentací novinek, módních přehlídek, přednášek a koktejlů. Superstudio Designbloku, které je i centrem doprovodného programu, je umístěno ve staré tovární hale společnosti Real Estate Karlín v Thámově ulici. Tady najdete i hlavní informační centrum s kavárnou a vlastním programem živých akcí, ale také prezentace desítek designérů a designérských studií a výstav.

Designbloku se účastní nejvýznamnější firmy a společnosti působící na českém trhu v oblasti nábytku, bytových doplňků, módy a životního stylu. Mezi zahraničními hosty jsou letos např. německý designér Konstantin Grcic nebo holandská designérka Ineke Hans.

V rámci Designbloku se dnes ve Veletržním paláci uskuteční předání ocenění v soutěži Národní cena za studentský design spojené s vernisáží výstavy, kterou připravilo Design centrum ČR ve spolupráci s Národní galerií v Praze.

Více informací najdete na http://www.designblok.cz/

02.10.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Design centrum České republiky

    Samostatná odborná instituce věnující se designu a jeho propagaci, člen mezinárodních designérských organizací BEDA, ICSID, IFI a ICOGRADA. Zrušena rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ke dni 31.12. 2007.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444