Z libeňské vodárenské věže je dnes luxusní sídlo

Zajímavý příklad využití cenné průmyslové památky, které zároveň umožnilo její záchranu před zchátráním, představuje nedávno dokončená přestavba vodárenské věže v Praze - Libni. Pečlivě připravená hrubá stavba dnes nabízí jedinečné atraktivní možnosti.

Dvaačtyřicet metrů vysoká vodárenská věž byla postavena v letech 1903–1904 podle projektu Kanceláře vodárenského královského hlavního města Prahy stavitelem Františkem Schlafferem a přibližně šedesát let sloužila jako zásobárna vody pro nižší část Libně. V 60. letech byla vyřazena z provozu. Od té doby zůstala dlouhodobě neudržována a v r. 1991 se věž stala chráněnou kulturní památkou České republiky. Bohužel i nadále chátrala, dokud se jí v roce 2009 neujal soukromý investor, který se ji rozhodl renovovat a vrátit jí zašlou krásu. A právě díky nákladnému projektu na přestavbu se stavba proměnila ve zcela atypické luxusní sídlo s mezonetovým bytem přímo na vrcholu věže.


Ložnice v oblacích, relaxační centrum v podzemí


Kromě unikátního bytu 3+kk v samotném tamburu věže je na pozemku (1.268 m²) vybudováno také podzemní relaxační centrum včetně vinného sklepa a garáže pro 8 vozů. Do horních pater vede prosklený výtah a schodiště při obvodu věže, ve spodní části bytu je navržen obývací pokoj s kuchyňským koutem, spíží a sociálním zázemím, ve střední části pracovna s koupelnou a v nejvyšším patře prostorná kruhová ložnice. Panoramatický výhled 360° skýtá krásný pohled na celou Prahu.

Nadstandardní relaxační centrum je doplňkovou stavbou k části obytné a je zde připraven prostor pro bazén, saunu a relaxační zónu, squashový kurt, posilovnu, šatnu, toaletu a bar. Vše je vzájemně propojeno halou. V nejspodnější části centra se nachází studna a vinný sklípek s valenou klenbou, vystavěný z barokních pískovcových kvádrů.


Jedná se o velmi specifickou exkluzivní nemovitost, která bude pro nového majitele neopakovatelnou výzvou. Precizně připravená hrubá stavba nabízí unikátní designové ztvárnění nejen při rezidenčním využití, ale i jako případné reprezentativní sídlo firmy.
 
Více na www.luxent.cz
02.03.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444