Výstavní jízda mladých architektů po tramvajových trasách Brnem

S pozoruhodnou prezentací své práce vyjedou ve středu 6.6. 2012 do brněnských ulic studenti 3. ročníku Ústavu architektury Fakulty stavební brněnského VUT, který byl založen v roce 2006 a letos vyslal do praxe první absolventy. Výstavu v šalině si Brňané budou moci prohlédnout během dne od 10.30 do 18.00 na několika tramvajových trasách.

"Architekti v šalině? Co vás k  tomu přivedlo?", zeptali jsme se jedné z organizátorek akce Dominiky Jabůrkové. "Architekt je od přírody tvor exhibicionistický," zněla odpověď. "Myslíme si, že celé město by mělo vidět práci studentů známé fakulty stavební, ale již poněkud méně známého Ústavu architektury. Výstavou v šalině chceme předvést práce studentů 3. ročníku, ale také dostat nový studijní obor do podvědomí co nejširší veřejnosti i našich potencionálních klientů. K vidění budou projekty, které vznikly v rámci studia, ale také ty, které byly vytvořeny pro různé architektonické soutěže."

První etapa povede od Výstaviště a po cestách brněnskými ulicemi bude 11 minut po poledni ukončena na České, kde bude výstavní šalina mít dvouhodinovou zastávku. Odtud vyjede směrem na Bohunice a  na četných zastávkách brněnských tramvajových tras do ní zájemci budou moci nastupovat až do 15.53, kdy ji před cestou zpět k Výstavišti čeká ještě další dvouhodinová zastávka na Malinovského náměstí.

Interiér tramvaje jako výstavní prostor představí školní i mimoškolní aktivity studentů a různé fáze práce v ateliéru - od první skici, přes stavebně-technické řešení, až po finální vizualizaci či model.

Po ukončení jízdy se výstava přesune na půdu fakulty (Údolní  ulice 244/53), kde je pro návštěvníky připraven další doprovodný program s promítáním. Zájemci tak budou moci na místě zažít nefalšovanou atmosféru studentského ateliéru.

04.06.2012 | redakce Bydlení.cz
  • Ústav architektury Stavební fakulty VUT v Brně

    Ústav architektury, který zahájil svoji činnost v akademickém roce 2005/2006 jako jeden z ústavů Stavební fakulty VUT v Brně nabízí budoucím architektům studium v bakalářských a magisterských studijních programech jako je Architektura, Management architektury nebo Prostorové plánování.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444