Vyrazte na piknik

Pikniková deka s reproduktory. Foto: 4home

Pikniková deka s reproduktory. Foto: 4home

Pikniková sezóna je zahájena. Popadněte košík, kupte křupavou bagetu, upečte něco dobrého, uvařte kávu do termosky, sbalte deku a hurá do přírody! S přáteli, s kolegy z práce, rodinou nebo jen tak sami, s knihou.

Piknik můžete pojmout ve všedním stylu, kdy si do krabiček sbalíte běžnou domácí pomazánku s čerstvým pečivem, nebo ve slavnostním duchu. Slavíte s protějškem výročí? Nechcete zbytečně utrácet v drahé restauraci? Kupte láhev sektu, vybrané sýry a běžte na piknik. 
Co jíst?
Přiznejme si to, piknik je o jídle! Pokud se neobejdete bez řízku, prosím. Můžete však své kulinářské umění trochu inovovat. Jdete do přírody, zkuste proto na piknikovou party připravit něco lehčího, zdravějšího. Rychlé sendviče s čerstvou zeleninou nikoho neurazí. Do krabičky si předem nakrájejte oblíbenou zeleninu a ovoce. Skvělá je mrkev, okurka a paprika. Tvrdý sýr pokrájejte na špalíčky. Doma raději nechte takové potraviny, které se můžou na slunci rychle kazit. 

Nutností je něco dobrého na konec. Upečte muffiny. Jsou vděčné, každému chutnají a díky papírovému košíčku se dobře jí. Pokud si netroufáte na domácí, vyzkoušejte ty z prášku, do kterých stačí přidat vodu. K dalším piknikovým klasikám patří tradiční koláč s ovocem a drobenkou nebo jablečný štrůdl. 

Foto: 4home 

A co k pití? Cokoliv, co máte rádi. Vždy je však dobré nechat tekutiny předem vychladit. Zaručeně vás osvěží domácí limonády, které připravíte během několika minut. Otrhejte lístky máty, vymačkejte citron, oslaďte podle chuti hnědým cukrem a mátovou limonádu máte raz dva. Protože je sezóna jahod, vyzkoušejte zaručené recepty na osvěžující letní drinky. Pivo nezapomeňte vychladit, kávu si připravte do termosky a na víno přibalte otevírák.

 
Foto: www.cyklospeciality.cz  
Na piknik stylově!
Jdete na piknik, takže buďte styloví. Zapomeňte na igelitky. Vyproste si od babičky proutěný koš a všechno do něj naskládejte. Praktickou variantou jsou i přenosné chladicí boxy.
 
Tip pro opravdové piknikové fajnšmekry: 
Kdo ví. Možná i na vaší půdě leží takové podobné kolo. Retro je in! Naskládejte veškeré jídlo a pití do proutěného koše a vyrazte na piknik na kole. 
 


 
   Foto: 4home  
Na čem jíst? 
Jedině na dece. Nehledejte v parku žádné lavičky a stoly. Deku rozložte ve stínu pod stromem a můžete začít piknikovat. Na trhu jsou k dispozici krásné deky, na kterých se vám bude dobře jíst i lenošit zároveň. Dokonce si můžete vybrat i deky speciální se spodním omyvatelným nebo s tepelně-izolačním povrchem. Vtipnou vychytávkou je pak deka s reprodukory (viz úvodní fotografie)

Jídlo, lidé, zábava
Až vás omrzí jídlo a lenošení, až přečtete poslední kapitolu a zaklapnete knihu, využijte volného dne a společně si něco zahrajte. Oblíbená francouzská hra pétanque je do parku jako stvořená. A pokud ve vás dřímá dobrodruh, zahrajte si tolik oblíbený geocaching. Kdo ví, možná na nějaké “kešce” zrovna sedíte.                                                                                                

Foto: 4home, CYKLOSPECIALITY.CZ
20.06.2014 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444