Všechno, co chcete vědět o růžích

Před srpnovou etapou tradiční výstavy Flora Olomouc pořádá Výstaviště Flora Olomouc samostatnou akci nazvanou Vyznání růžím, která se uskuteční 10. - 12. července 2020 v Rozáriu v Olomouci. Součástí atraktivního programu jsou mj. odborné přednášky a poradna.

Rozárium, které je v péči Výstaviště Flora Olomouc, patří k nejhezčím místům v Olomouci. Vzniklo před padesáti lety jako zajímavý, ve své době netradiční, projekt zahradní architektury a jeho podoba v posledních letech prošla významnou obnovou. Na ploše 3,5 hektaru se nachází více než tři tisíce keřů růží, které zastupují kolem tří set domácích i světových odrůd od růží velkokvětých, přes sadové, pnoucí, pokryvné až po původní botanické druhy.
 
 
Návštěvníci víkendového Vyznání růžím se mohou těšit na floristické show, které ukáží, jak vyrobit interiérové dekorace z růží, svatební kytici nebo květinový šperk. Nebudou chybět ani přednášky a rostlinolékařská poradna se zajímavými informacemi o růžích, jejich původu, odrůdách či pěstování, o léčivých účincích růže, o fenoménu anglické růže či o růžařských spolcích a Rosa klubu ČR, z jehož iniciativy Rosárium před půlstoletím vzniklo.

Jak zakomponovat růžové keře do své zahrady se mohou návštěvníci poučit díky inspirativním výtvorům od předních českých floristů. Program nabízí také řadu zajímavých zážitků prostřednictvím různých workshopů, jako například „Botanika všemi smysly“. Na své si přijdou i děti, které si mohou zkusit malování na sklo, výrobu ozdob z kukuřičného šustí, skládání růží z LEGO kostek, korálkování, výtvarné aktivity pod taktovou Pevnosti Poznání nebo hrnčířskou a řezbářskou dílnu.
 
 
Součástí výstavy jsou i oblíbené zahradnické trhy s podtitulem "Léto v zahradě"  a nebude chybět ani dobré jídlo a pití. Svým hudebním vystoupením potěší Petra Černocká, hudební skupina Jamr´s či Moravská filharmonie Olomouc. Volnočasové aktivity a odpočinkovou zónu připravila iniciativa Zaparkuj - oživujeme veřejný prostor.
Fotografie: Flora Olomouc, BYDLENI.CZ
10.07.2020 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444