Vítáme advent

Foto: www.bellarose.cz

Foto: www.bellarose.cz

Již tuto neděli zapalíme první svíci na adventním věnci. Přemýšleli jste už, do jaké barvy budete letos ladit vaše Vánoce? Jestli zvolíte raději klasický adventní věnec, nebo se porozhlédnete po nějaké designové novince? Přinášíme vám několik tipů, které vás možná budou inspirovat. Ba co víc, možná se dokonce vydáte do lesa na větvičky a ručně upleteným adventním věncem překvapíte sami sebe.

Prvního prosince zapálíme první svíčku
Adventní věnec je tradičním symbolem přicházejících Vánoc. Základem je kulatý korpus, který nejčastěji bývá ovinut větvičkami jehličnanu, a čtyři svíce připomínající čtyři adventní neděle. Zůstáváte věrni přírodnímu věnci ze zelených chvojek, který váš domov provoní lesem? Nebo se nebráníte vyzkoušet i netradiční adventní věnce? Věnec můžete smotat i z proutí, šišek, úspěchu se těší i háčkované věnce. 
 Foto: www.tchibo.cz                                                   Foto: www.bellarose.cz
Pokud zrovna nepatříte k ručně zdatným a na výrobu věnce si netroufnete, vyzkoušejte adventní dekoraci na podnosu nebo svícnu. Ten můžete jednoduše naaranžovat látkou v jakékoliv barvě, nebo větvičkami, sušenými plátky pomeranče, skořicí a dalšími, vámi vybranými dekoracemi. Práci vám velmi usnadní připravené podnosy se čtyřmi hroty pro umístění svíček.
Foto: www.bellarose.cz

A kam věnec umístit? Většinou věnec pokládáme na svátečně prostřený jídelní stůl. Věncem bez svící zdobíme vchodové dveře .V minulosti bylo zvykem věnce zavěšovat nad stůl.
Darujte anděla
Stejně jako betlém i figurky andělů k Vánocům neodmyslitelně patří. Toho svého anděla si můžete vybrat mezi různými velikostmi i materiály. Pokud se spíše přikláníte k rustikálnímu stylu bydlení, prohlédněte si figurky andělů vyřezávané ze dřeva. Vybrat si však můžete i mezi keramikou, sklem, kovem nebo látkou.
Foto: www.pekny-domov.cz
Zapalte svíci
Jak navodit vánoční atmosféru snadno, rychle a bez složitých příprav? Prostě zapalte svíčky. Nikdo si bez nich nedokáže představit Vánoce. Svíčka se už dávno stala součástí interiérových výzdob a své místo si udržuje i mimo vánoční svátky. K dispozici máte lucerny, svícny, svou službu vám však prokáže i široká, průhledná váza nebo větší talíř, na který vyskládejte pár obyčejných čajových svíček.

Foto: www.bellarose.cz

Chcete si sami vyrobit adventní věnec? Poradíme vám, jak na to.
V Rosebud budou barevné Vánoce 
28.11.2013 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444