Vestavěné skříně - nové možnosti kvalitního bydlení

Nároky moderního člověka na kvalitu bydlení neustále posouvají hranice technologií a otevírají tak nové možnosti, z nichž mnohé byly ještě před nedávnem jen obtížně představitelné. Někomu stačí střecha nad hlavou, ale pro většinu z nás je důležité cítit se doma bezpečně a příjemně. Útulný domov je utvářen spolupůsobením mnoha detailů. Takovou nezbytnou maličkostí jsou bezesporu přehledné a zároveň estetické úložné prostory.

Klasické sektorové skříně, které mnohým z nás dosud stojí doma jako ošklivé monolity připomínající doby minulé, nesplňují ani jeden z těchto základních požadavků. Jaké jsou však jiné možnosti uložení všech těch věcí, které jsou nyní skryty v útrobách nevzhledných skříní?


Tou nejlepší a nejvýhodnější se zdají být vestavěné skříně. Jsou součástí interiéru, nenarušují linie prostoru. Nové typy vestavěných skříní, které v současnosti v České republice nabízí firma WOODFACE, navíc umožňují díky velké variabilitě přizpůsobit se v podstatě jakémukoliv prostoru a požadavkům zákazníka. Vestavěnou skříň si tak může pořídit opravdu každý.

Velikou výhodou vestavěných skříní oproti skříním klasickým je možnost volby systému otevírání skříňových dveří. Systém můžete vybírat s ohledem na prostor, ve kterém se skříň bude nacházet, na věci, které v ní budou uložené, či prostě jen podle svého gusta. Nikdy ale nezapomínejte na kvalitu!

Systémy Noteborn po dlouhá léta patří k těm úplně nejlepším na světovém trhu, a to zcela po právu. Díky vysoce kvalitnímu provedení lze dveře vyrobit i v opravdu velikých rozměrech, přičemž si zachovají veškeré přednosti špičkového produktu. Již k základnímu provedení patří zcela skrytá pojezdová kolečka, zdánlivá maličkost, která však posouvá celek k výraznějšímu estetickému uplatnění. Další variantou, jež ponechává celistvou plochu podlahy, jsou dveře zavěšené, bez spodní kolejnice. V možnostech systému jsou také otvíravé dveře a paravány, tedy pevné dělící stěny. Náročnějším zákazníkům lze nabídnout též variantu zachovávající povrch všech křídel posuvných dveří v jedné kompaktní rovině. Jednolitá plocha dveří  působí velmi elegantně. V současnosti je tento typ také doporučován předními bytovými architekty.

Systémy otevírání skříňových dveří lze i kombinovat. Můžete tak například na dvě křídla použít posuvné dveře a na třetí křídlo třeba klasické otvíravé. To je pro některé typy skříní velmi praktické a navíc tím vzniká nový, zajímavý design skříně. Velkou variabilitu systému potvrzuje rovněž nabídka jedno-, dvou- i trojkolejnic.
 
Není rozhodně bez důležitosti, že všech případech za materiál slouží hliník. Hliník je totiž oproti jiným materiálům významně lehčí, pevnější, odolnější a trvanlivější, nenáročný na údržbu, a především je používání hliníkových rámů takřka neslyšitelné. Zároveň hliníkové profily vynikají svým jednoduchým a praktickým tvarováním. Jejich čisté linie potěší oko. Některé typy rámů je dokonce možné barevně sladit s výplní a dosáhnout jednotného vzhledu.

Vysoká kompatibilita dovoluje využít mnoha doplňků a vytvořit tak celou škálu kombinačních a barevných variant. Zejména kombinacemi hliníkového systému, skla a ušlechtilého dřeva lze dosáhnout zajímavého výsledku. Díky široké nabídce materiálů je možné celou sestavu barevně sladit s ostatním vybavením interiéru. Vaši přátelé budou překvapeni, až jim ukážete, jak také mohou vypadat skříňové dveře!
Systém je možno podle přání zákazníka doplnit i osvětlovacími tělesy a nasvícením tak zdůraznit některé části sestavy. Například podsvícením skříně skrze zadní stěnu lze dosáhnout jak lepší orientace mezi uskladněnými věcmi, tak optického prohloubení vnitřního prostoru.

WOODFACE nabízí celou řadu výplní různých barev i materiálů, které lze použít do systémů Noteborn. Nabídka se navíc neustále rozšiřuje o nové a nové odstíny, strukturované povrchy a designové varianty, takže v ní naleznete takřka vše, co Vás jen napadne. Skříň se tak může stát dokonalou součástí již hotového interiéru, či jej přímo utvářet a korunovat. Možnosti zákazníků i architektů jsou tedy opravdu veliké.

26.02.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444