Venkovská neboli rustikální koupelna

Rustikální koupelna se nechává inspirovat přírodou a vším ostatním, co s ní souvisí. Pro vzhled dekorů vybraných materiálů se čerpá z venkovského prostředí. To jsou hlavní znaky koupelen v rustikálním stylu, představme si je blíže.

Rustikální rovná se ošoupané a oprýskané  

Typ oprýskaného designu se skvěle hodí do koupelny, ale také do kuchyně. Můžete tak docílit sjednocení jednotlivých místností v bytě či domě. Jak docílit reálného rustikálního vzhledu:

  • Všechno nové a rovné musí pryč. Použijte dlažbu s „okousanými“ rožky. Pro inspiraci se podívejte na rustikální terakotové série Santos a Mastri.
  • Použijte dlažbu s proměnlivou tonalitou odstínů. Skládejte je, jak vám přijdou do ruky, výsledný efekt je dokonale zastaralý a omšelý! Ve skutečnosti jde ale o prvotřídní výrobek, který se snadno udržuje. 

Přírodní dekory a motivy 

Zeptali jsme firmy M.B.KERAMIKA, specialisty na koupelnové obklady, jak můžeme snadno docílit venkovského vzhledu: „V našich prodejnách vám nabídneme desítky koupelnových kolekcí, které mají dokonalé přírodní dekory. Díky novým technologiím dokázali designéři vytvořit na keramických obkladech a dlažbách věrné napodobeniny bylinek, exotických rostlin, lilií, lučních květů, kvítků a lístků. Vyzdobte si jimi třeba jen jednu hlavní stěnu a zbytek obložte základovou barvou – bílou, béžovou, krémovou nebo například svěží zelnou, modrou či žlutou. Výsledek vás ohromí."

 

Dřevo, které může i do koupelny

Dřevěná podlaha není pro vlhké koupelnové prostředí to pravé. Ovšem právě dekor dřeva se do rustikálních koupelen velmi hodí. Jak najít kompromis? M.B.KERAMIKA to vyřešila odolnou keramickou dlažbou v imitaci dřeva. Perfektně s nimi doladíte jakýkoliv odstín obkladu již od 500,- Kč/m2 bez DPH. Dlažbu nerozeznáte od originálu. Jemné žilkování, struktura dřeva, barva – to vše přispívá k věrohodnosti. 

M.B.KERAMIKA přidává také svůj speciální tip: „Můžete zkusit i něco opravdu originálního! Velmi specifická dlažba s dekorem dřeva, které je jakoby pocákané barvou, špatně obroušené, neudržované…Přitom se jedná o snadno udržovatelnou dlažbu do interiéru i exteriéru."

Vyzdobte si rustikální koupelnu

Vše, co jsme nemohli využít při zařizování minimalistické koupelny, se hodí do té venkovské, rustikální. I když i tady se držte jednoho stylu a zbytečně nepřeplácávejte. Nabízíme 5 typů pro venkovskou koupelnu:
 
  • Volně stojící vana – velmi elegantní prvek
  • Dřevěný koupelnový nábytek nebo dřevěné detaily – dodá koupelně na autentičnosti
  • Zrcadlo v masivním rámu – opticky zvětší a prosvětlí prostor
  • Vintage – čerpá ze zaniklých módních trendů. Obohaťte tímto stylem i svůj interiér.
  • Přírodní dekorace – proutěné košíky, svíčky, květiny. Použijte i věci z dovolené, na které nechcete zapomenout. Perfektně dotvoří atmosféru. 
Přírodní materiály zútulní celý váš domov. Naše dlaždice můžete použít do interiéru i exteriéru. Nabízíme mnoho stylů, vzhledů, a provedení. Přijďte si vybrat i vy!  

Co by vás mohlo zajímat:
6 kroků k pravé venkovské kuchyni 

09.10.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444