Veletrh zahájil Eric Jourdan

Po Francois Bauchetovi, který byl hostem veletrhu MOBITEX 2002, letošní ročník přivítal další z předních osobností současného francouzského designu. Profesor Školy krásných umění v Saint Etienne Eric Jourdan byl v prostorách pavilonu A2, kde se zahájení veletrhu MOBITEX a Jarních veletrhů spotřebního zboží odehrálo, přítomen nejen fyzicky, ale také svou tvorbou.

Návštěvníci výstavy nadstandardního designu Inspirace 2003 zde mohou až do neděle 23. března obdivovat lenošku TOLOZAN, za kterou tento 42letý Pařížan získal cenu VIA Award 2003. "Jsem velice šťasten, že jsem byl pozván na salon MOBITEX. Jsem velmi hrdý, že zde mohu spolu se společností LIGNE ROSET předvést své dílo a také prezentovat práce mladých designérů z École des beaux arts de Saint Etienne, kde vyučuji design společně s panem Francois Bauchetem," řekl Eric Jourdan. Ve svém krátkém zahajovacím projevu současně ocenil vysokou kvalitu designu v České republice a vyslovil naději v budoucí užší spolupráci mezi českými a francouzskými designéry stejně jako nábytkářskými podniky.
Jak ve svém úvodním vystoupení uvedl vedoucí manažer obou dnes zahajovaných projektů projektu Miloň Mlčák, brněnský veletrh nábytku prošel v posledních dvou letech zásadními změnami a nastoupil vzestupnou křivku. Svědčí o tom padesátiprocentní nárůst obsazené výstavní plochy, třicetiprocentní nárůst zahraniční účasti a v neposlední řadě návrat tradičních značek českého nábytkářského průmyslu. Hosty oficiálního zahájení přivítal také generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Škrla, který v souvislosti s tímto úspěchem poděkoval za výbornou spolupráci Asociaci českých nábytkářů, stejně jako firmě TESCOMA, která má zásluhu na podobně pozitivním výsledku letošního veletrhu domácích potřeb DOMO. "Domnívám se, že osm plných pavilonů a víc než 450 firem jsou zárukou dobré kvality veletrhů, a předpokládám, že více než padesát tisíc návštěvníků to ocení," konstatoval ředitel Škrla.
19.03.2003 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444