Veletrh Tendence zahájen

Foto: Tendence

Foto: Tendence

Nejvyšší skříň na světě má 606 cm

Už včera na Staroměstském náměstí v Praze netradičním způsobem upozornila na dnešní zahájení prvního podzimního veletrhu o bydlení asi stovka studentů, kteří si zde hověli v křeslech tvořících nápis Tendence. Renomovaná výstavní akce, která slibuje pestrý program zaměřený především na interiér a design, probíhá v PVA Letňany ve dnech 10. - 13. září.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Atrakcí číslo jedna bude patrně exponát avizovaný předem jako Nejvyšší skříň světa. Tento unikátní kus s ručně malovanými motivy ročních období, který bude zapsán do Guinessovy knihy rekordů, byl odhalen dnes u příležitosti zahájení Tendence. Světový rekord dosud držela trojdílná skříň s výškou 4,57 metru vyrobená v Číně. Česká rekordmanka se pyšní výškou 606 cm, šířkou 407 cm, hloubkou 150 cm a váží více než 1,8 tun. V dílnách výrobe Art-Style® v Nových Dvorech u Kutné Hory na ni spotřebovali přes 5 m3 smrkového a lipového dřeva a zdatní řemeslníci na ní pracovali dva a půl měsíce.

Kuriozní skříň není ovšem tím jediným, co by na již 14. ročníku oblíbeného veletrhu mělo stát za vidění. Přehlídka zaměřená na interiér a design prezentuje renomované domácí i světové značky a kvalitní design, přináší inspirativní soutěže, bezplatné poradenství interiérových architektů, ale např. také možnost porovnání cen.

V sekci nábytku se představí renomovaní vystavovatelé, domácí výrobci i zástupci světových značek, neméně bohatý sortiment nabídnou i firmy zabývající se bytovým textilem a doplňky. Rozmanitá a kvalitní je i prezentace osvětlení.

Zajímavou novinkou letošní sekce designu bude stánek společnosti Designpropaganda s.r.o. Tato společnost obrací pozornost i k historii designu, prezentuje ale především práce špičkových českých designérů tvořících pro společnost UP závody a exkluzivní doplňky i nábytek několika světových značek. Služby v oblasti poradenství při zařizování interiéru nabídnou na svých stáncích např. Qubus – v čele s designérem J. Berdychem a společnost Jitona, která zároveň uvede své novinky z kolekce Design Collection a výrazné modely klasické kolekce JITONA.

 

Pozornost si zaslouží také již tradiční soutěže Okno v interiéru a Prostřený stůl. Prostřený stůl má za úkol inspirovat návštěvníky v oblasti stolování, ukázat jim různé styly, představit nové trendy, netradiční a nápadité aranžování jídelních stolů pro různé příležitosti. Soutěž Okno v Interiéru je aranžmá předem připravených imitací oken, které mají soutěžící za úkol naaranžovat. Porota pak hodnotí originalitu, kreativitu a celkovou estetickou úroveň, volbu materiálů a jejich vzájemný soulad i respektování současných světových trendů.

 

Návštěva PVA Letňany v těchto dnech bude stát za to i díky dalším dvěma akcím, které zde souběžně s Tendencí probíhají - veletrh kávy s názvem COFEX a první ročník mezinárodního veletrhu dárků, hodinek a klenotů BONEXPO.

 

10.09.2009
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444