Udržitelná domácnost: Představujeme bambus a tencel

Dárkový set bambusového povlečení a ručníku Luna (Foto: Matejovsky-povleceni.cz)

Dárkový set bambusového povlečení a ručníku Luna (Foto: Matejovsky-povleceni.cz)

V době, kdy více přemýšlíme, jestli není výhodnější koupit si kvalitní tričko od lokálního návrháře než z velkého oděvního řetězce, kdy nás zajímá původ materiálů, technologie výroby a z jaké země dané produkty pocházejí, je na místě stejně uvažovat i o bytovém textilu. K udržitelné domácnosti mohou přispět například ručníky, povlečení nebo utěrky.

Povlečení nemusí být pouze z bavlny. Nebraňte se vyzkoušet další materiály, které jsou k přírodě šetrné. Jedním z nich může být bambus. Bambus je čiště přírodní materiál, který je pěstován udržitelným způsobem, bez žádných hnojiv ani pesticidů.

Jaké vlastnosti a benefity má bambusové povlečení a bambusové ručníky?

Bambusová textilie vyniká jemností a měkkostí. Používá se k výrobě dětských plenek, oblečení i lůžkovin té nejvyšší kvality. Vedle mimořádné hebkosti se bambusové textilie dále pyšní výjimečnou savostí. Povlečení je díky této vlastnosti prodyšné. Bambus je přirozeně antibakteriální, proto textilie z něj získané jsou vhodné pro alergiky. Bambus má výjimečnou termoregulační schopnost, zajistí vám tepelný komfort ve všech ročních obdobích. V létě dokáže ochladit vaši pokožku až o 2-3 stupně, v zimě příjemně zahřívá.

bydlinek Více o bambusu
Bambus je považován za nejrychleji rostoucí rostlinu na Zemi (některé druhy vyrostou až o jeden či dva metry za jeden den). Bambus vytváří natolik komplexní kořenový systém, že není nutné jej po sklizni znovu vysazovat. Rostliny znovu obrazí z kořenů. Bambus je proto skvělý z hlediska udržitelnosti rozvoje, navíc není při pěstování nijak chemicky ošetřován.


Chcete-li usínat v mimořádně pohodlném povlečení, na e-shopu matejovsky-povleceni.cz hledejte tzv. bambusový satén. Jedná se o hedvábně jemný přírodní materiál ze 100% česané bambusové příze. Vlákna jsou velmi jemná a přirozenou vlastností látky je pozvolný počesaný efekt, díky kterému je povlečení ještě příjemnější na dotek. 



Tip redakce: Jdete na svatbu a přemýšlíte, čím obdarovat novomanžele? Slaví vaši známí významné jubileum? Vkusný dárkový set povlečení a ručníku potěší každého. Povlečení Luna společně s ručníkem je dodáváno v luxusní dárkové krabici, zabalené do jemného hedvábného papíru. Obal z přírodních surovin podtrhuje jedinečnost tohoto 100% přírodního produktu. 
  

Tencelové povlečení pro kvalitní spánek v horkém létě i chladné zimě

Další textilii, která pochází z udržitelných přírodních zdrojů, známe jako tencel. Tencel je obchodní název pro tkaninu zvanou lyocell. Jedná se o druh viskózy vyrobené z rozdrcených dřevěných vláken eukalyptu, resp. z buničiny, která je na dotek neuvěřitelně měkká a příjemná. Tencelové povlečení je vhodné pro alergiky a velmi dobře odvádí vlhkost. Stejně jako u bambusu i zde oceníte termoregulační vlastnosti - v tencelovém povlečení se vám bude dobře spát v létě i v zimě. Povlečení je nenáročné na údržbu, nemačká se, při sušení v závěsu nevyžaduje žehlení.

02.11.2022 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444