| Ingredience 300 g velké kroupy 80 g sušené pravé hřiby 1 ks cibule velká 3 stroužky česnek 80 g vepřové sádlo 1 lžíce sušená majoránka ½ lžičky kmín drcený dle chuti sůl, pepř |
Příprava Kroupy dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zalijeme vroucí vodou a necháme přes noc bobtnat. Vodu slejeme, nalijeme novou a vaříme do měkka. Po uvaření vodu scedíme, propláchneme. V rendlíku rozehřejeme vepřové sádlo, ve kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kroupy, sůl, kmín, pepř, majoránku, utřený česnek. Do měkka uvařené, nadrobno nasekané houby a spojíme v jednolitou hmotu. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, utřeným česnekem. |
![]()
Kvalitní kastrol pro vaše kulinářské umění
Kastrol má vnitřní nepřilnavý povrch odolný proti oděru a připalování, silné dno a silikonovou ochranou krytá ucha. Díky svému provedení jej lze používat na všech typech plotýnek. Plyn, elektrika, indukce či sklokeramika pro něj není problém. Ani s jeho údržbou si nemusíte dělat starosti, je totiž možné umýt ho v myčce na nádobí.