Ingredience filety z lososa mangold nové brambory smetana česnek citron olivový olej sůl koření nebo bylinky dle chuti |
Postup Nejprve si ve vodě uvaříme brambory i se slupkou, které poté rozkrojíme na půlky. Dále si připravíme mangold (špenát), který nakrájíme na menší kousky a povaříme, aby změknul. Následně ho osolíme, osmahneme na olivovém oleji s česnekem a zakápnem smetanou. Na rozpálený gril pokládáme pouze osoloné filety lososa a půlky uvařených brambor. |
Lososa servírujeme s připraveným mangoldem a bramborami, které dochutíme solí, kořením nebo bylinkami. Lososa na záver zakápneme citronem.
Další recepty s mangoldem:
Bulgur s mangoldem a rajčaty
Více o mangoldu zde:
Na výsev některých druhů zeleniny není pozdě ani v půli léta
Bulgur s mangoldem a rajčaty
Více o mangoldu zde:
Na výsev některých druhů zeleniny není pozdě ani v půli léta