Steak z lososa s mangoldem a grilovanými bramborami

Grilování je u nás už klasikou. Není Čecha, který by alespoň jednou negriloval. Receptů na pochoutky z ohně tak stále přibývá. Tento je na lososa s mangoldem a bramborami.

Ingredience
filety z lososa
mangold
nové brambory
smetana
česnek
citron
olivový olej
sůl
koření nebo bylinky dle chuti

Postup
Nejprve si ve vodě uvaříme brambory i se slupkou, které poté rozkrojíme na půlky. Dále si připravíme mangold (špenát), který nakrájíme na menší kousky a povaříme, aby změknul. Následně ho osolíme, osmahneme na olivovém oleji s česnekem a zakápnem smetanou. Na rozpálený gril pokládáme pouze osoloné filety lososa a půlky uvařených brambor. 
Lososa servírujeme s připraveným mangoldem a bramborami, které dochutíme solí, kořením nebo bylinkami. Lososa na záver zakápneme citronem.
 
26.08.2013 | Markéta Svobodová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444