Stavební firmy vystavují

Jedenáctý ročník komplexu Stavebních veletrhů a veletrhu URBIS INVEST 2006, který se ve dnech 25.- 29.4. odehrává na brněnském výstavišti je pro stovky firem působících ve stavebnictví příležitostí k prezentaci výrobků, novinek, trendů a inspirací. Návštěvníkům BYDLENÍ.CZ nabízíme jako tip několik malých zastavení.

GOZ metal – český výrobce koupelnových doplňků přichází hned s několika novinkami. K Reha programu zaměřeném na potřeby tělesně postižených přibývá speciální vyklápěcí zrcadlo.  Rozšířením koupelnových doplňků  firma reaguje na požadavky svých klientů. GOZ metal je také jedním z účastníků ankety Koupelna snů 2006. Pokud navštívíte expozice 14 vybraných firem, k nimž GOZ metal patří, obdržíte anketní lístek, zakroužkujete firmy, jejichž prezentace se vám nejvíce líbila, a vyplníte informační údaje, můžete být vylosováni a vyhrát. Na místě je zmínit se také o designu samotného stánku společnosti GOZ metal. Produkty firmy jsou vystaveny na pozadí kombinace černé a kovu - atraktivní expozici si pod vedením pana Šmerdy GOZ metal navrhl a zkonstruoval sám. V pavilonu F u č.104 ji nemůžete přehlédnout!

Expozice firmy GEBERIT na letošním stavebním veletrhu je ve znamení osvěty závěsných řešení WC. Praktické řešení závěsných toalet spolu s velmi hezkým designem, funkcí optického zvětšení místnosti a bezpečného zatížení až 400 kg  činí z firmy Geberit častý cíl mnoha návštěvníků veletrhu. Novinkou mezi nabídkami je splachovací nádržka pod omítku Powerflush, která využívá principu stlačeného vzduchu v nádržce. Tím umožňuje odstranit více nečistot při jediném spláchnutí. Dalším prezentovaným výrobkem jsou sprchovací toalety Balena –WC a bidet v jednom. V rámci veletrhu probíhá soutěž o nejlepší slogan na tyto toalety – vítěz získá bidetovací sedátko Balena 4000. Máte-li zájem zhlédnout stánek a dozvědět se více, zamiřte do pavilonu Z, číslo 039.


Expozice firmy Rockwool klade především důraz na výhody izolací Rockwool. Obrovské a poutavě provedené prezentace dokazují, že izolace hřejí, nehoří, tlumí zvuk a jsou prodyšné. Přesvědčit se můžete doslova na vlastní kůži. JK novinkám, které zde tento dodavatel tepelných, zvukových a protipožárních izolací z kamenné vlny představuje, patří akustická fólie s funkcí zvukového útlumu a kazetový systém Rockprofil, sestavený ze standardních ocelových nosných kazet, nový v tom, že se vkládá izolace o 40 mm větší než je hloubka kazety a tím zkvalitňuje izolaci. Stánek společnosti Rockwool je umístěn v pavilonu G1 pod číslem 037. 


Lindab – výrobce produktů z tenkostěnných ocelových plechů - představuje v pavilonu G1 č.036 nejnovější nabídku v podobě matných povrchů taškové krytiny. Pro soutěživé návštěvníky je 2x denně připravena soutěž o hodnotný okapový systém. 


Teiko – přední výrobce sanitární techniky přichází na stavební veletrh s dvěma oblastmi novinek. Jednou z nich jsou nové typy van – Odessa a Konstanta, druhou jsou masážní bazény. Mimo to je zde k vidění mnoho dalších kvalitních  ukázek produktů, mezi nimiž není snadné se rozhodnout.


         


Mnozí z nás již objevili kouzlo sauny, rostoucí trend pořizování si vlastní sauny je toho nejedním důkazem. Mezi oblíbené a vyhledávané výrobce patří firma Sládek-sauny Salus, která na brněnském stavebním veletrhu představuje své produkty v pavilonu Z u stánku č.041. Už zde zjistíte, že jejich výrobky jsou opravdu kvalitní a designově skvěle řešené. Nejžhavější novinkou jsou Salusovy lázně – komplex obsahující velkou saunu, menší místnost a velmi užitečný barový kout. Zkombinovat se zde dá sauna finská, mokrá, ruská baňa, parní a turecká lázeň, bylinná lázeň, laconium, tepidarium, chromoterapie, muzikoterapie, infra tepidarium a terapie léčebnými kameny, to vše v jednom jediném komplexu. Další novinkou je ochlazovací káď SALUS ELEGANCE a šajnová kamna SALUS s nerezovou miskou.            


 

 


Tepelná technika pro využití obnovitelných zdrojů energie je na vzestupu. Firma Regulus si je toho plně vědoma a přichází na veletrh se svými produkty, mnoha novinkami a výhodnými akcemi. Mezi novými výrobky rozhodně stojí za to zdůraznit ploché sluneční kolektory  typu KPC 1 a KPC 2 ( ceny se pohybují mezi 7 – 9 tisíci, při zvýhodněné nabídce až o polovinu nižší) a vakuové trubicové sluneční kolektory typu KTU 10 a KTU 15, kde jsou ceny vyšší ( mezi 18 – 25 tisíci, zvýhodněné ceny jsou o 1 000,- menší). Podmínkou cenového zvýhodnění je zakoupení kolektorů spolu s regulátory z řad DeltaSol a IR nebo čerpadlovými skupinami FlowCon. Pokud máte zájem se u stánku zastavit, hledejte v pavilonu F pod číslem 068.


Tepelná čerpadla PZP Komplet nabízejí v rámci stavebního veletrhu vedle svých produktů také výhodnou akci. Při pořízení tepelného čerpadla PZP „vzduch-voda“ získáte zdarma materiál pro instalaci až 150 m2 podlahového vytápění od firmy Revel nebo slevu 7% z ceníkové ceny tepelného čerpadla. Stánek se nachází v pavilonu F, číslo 028

Rozsáhlou expozicí vás letos na veletrhu uvítá firma ABB, která do své veletržní nabídky zařadila mimo jiné novou, luxusní řadu domovního elektroinstalačního materiálu nazvanou Solo carat. Zahrnuje produkty z nerezu, pozlacené, s kovovým designem a mnoho dalších. Cenově se tyto výrobky pohybují od 1 000,- výše. Další novinkou, kterou ocení zejména milovníci hudby a hudební techniky, je AudioWorld, systém pro ozvučení více místností najednou. Až 19 místností je možno řídit z jednoho centra, v každé zvlášť je možné vybrat si vysílací stanici nebo připojit externí zdroj jako jsou Hi-Fi soustavy, MP3 přehrávače atd. Při návštěvě Stavebního veletrhu najdete stánek ABB v pavilonu F, číslo 063.

 

Beam ČR přijel na veletrh představit svou stávající nabídku centrálních vysavačů jak pro rodinné, tak i pro komerční domy. Na zajímavou novinku od tohoto osvědčeného výrobce si ale spotřebitelé  musí počkat až do podzimu, kdy bude uvedena na trh. Návštěvníci brněnského veletrhu se s ní mohou zatím seznámit jen zčásti, jejich zvědavost  je  však dostatečně podnícena. Stánek firmy Beam ČR naleznete v pavilonu F, číslo 066.

  

Firma SAPELI uspořádala ve svém stánku v pavilonu B tiskovou konferenci, na které uvedla ekonomické a obchodní zhodnocení roku 2005, představila novinky pro rok 2006 a informovala o soutěžích Dveře dělají domov a SAPELI design 2006.

Pro rok 2006 je přichystána nová kolekce dveří, kterou firma představuje také na probíhajícím brněnském veletrhu. V nabídce jsou dva nové modely – dveře KUBIKA a FANTAZIE, oba navazují na dveře HARMONIE. Svým designem jsou vhodné především do interiérů moderního a nadčasového stylu.
První ročník projektu Dveře dělají domov, jehož princip spočívá ve vyfotografování vlastního interiéru s dveřmi SAPELI a vložení fotografie na internetové stránky www.dveredelajidomov.cz, probíhal v roce 2005 ve dvou kolech a v každém byli vybráni 3 výherci. Cenou pro ně bylo navrácení financí, použitých při koupi dveří a zárubní SAPELI včetně montáže.

26.04.2006 | Petra Beníčková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444