Stará dobrá kazeta jako stolek

Tři mladí Američané se rozhodli vrátit magnetofonové kazetě její místo v našich domovech. Použili všem důvěrně známý design kazety k vytvoření originálního konferenčního stolku. Vznikl tak nekonvenční retro nábytek, ve kterém se snoubí retro vzhled s nápaditostí a kvalitou.

Ačkoliv byly kazety s magnetickou páskou z našich zvukových přehrávačů dávno vytlačeny, stále si ještě velmi dobře pamatujeme, jak vypadaly. Ten charakteristický vzhled s příchutí nostalgie má své kouzlo. Byly to vzpomínky na kazety Rolling Stones, které vedly Taylora Calmuse k vytvoření prvního stolku TAYBLE. Zvětšením do rozměrů nábytku se design audiokazety dostává do nových souvislostí a to mu docela sluší.

V tomto konferenčním stolku byla forma kazety využita nejen dekorativně ale i funkčně. Jedna hrana stolu je otevřená (nebo odklápěcí) a poskytuje úložný prostor. Do dvou otvorů (které na kazetě sloužily k přetáčení), lze navíc nainstalovat LED žárovky. Stůl TAYBLE je vyráběný z masivu, dubového, bukového či ořechového dřeva.

Design horních desek stolku je inspirován nikoliv originálními nahrávkami interpretů, nýbrž vzhledem kazet, na které se hudba podomácku přehrávala. Podobným způsobem může teď každý být DJ svého nábytku – TAYBLE vytváří stoly na přání. Můžete si vybrat barvu, značku kazety, vzhled nálepky, stranu A nebo B... Nápis na desce stolu také dle přání. Originální kus nábytku nejen pro hudební fanoušky.

www.leblogdeco.fr/deco-retro-tayble-la-table-basse-cassette-audio/
www.taybles.com/
28.03.2014 | Hana Děcká

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444