Šperky z kolekce Tactoo

Tactoo je projekt zaměřený na realizaci a prezentaci titanových šperků. Od srpna letošního roku se postupně do výroby připravovalo 17 typů navržených Janem Čtvrtníkem z File-studia.

O mladém týmu File-studia založeném v březnu 2002 se stále častěji mluví v souvislosti s úspěchy ve světě designu. Na práce Jana Čtvrtníka se také můžete podívat v adresáři designérů.Do projektu Tactoo by se postupně měli zapojit další mladí tvůrci a kolekci současných sedmnácti typů navržených Janem Čtvrtníkem rozšířit.
Pro kolekci šperků byl zvolen jako materiál titan a nerez ocel. Titan je ručně zpracováván a tvářen pomocí několika málo obráběcích technologií. Využívá se titanu Grade 2, což je prakticky čistý titan (comercial pure).
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Kolekce je prezentována na webových stránkách www.tactoo.com, kde je možné si prsteny objednat, případně najít nejbližší prodejní místo v ČR. Jedním z prvních úspěchů kolekce byl zájem české šperkařky Evy Eisler, která se nabídla tyto šperky prezentovat v newyorské galerii Moss.
Obaly na prsteny vytříbených a promyšlených tvarů vznikly v obalovém studiu Jana Činčery. Krabička je ze speciální černé netkané textilie. Prsten je navlečen na bílém čistícím kapesníčku a je tak fixován spolu s certifikátem původu v krabičce.
22.12.2003 | czechdesign.cz
  • CZECHDESIGN.CZ

    Internetový portál nejen o českém designu. Trendy, výstavy, studentský design, historie. Portfolio tvůrců interiérového i průmyslového designu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444