Soutěžte o luxusní ložní soupravu Silver Plus - polštář a přikrývku

4 nezbytnosti pro příjemný spánek

Kvalita spánku je velmi důležitá, to si uvědomuje většina z nás. Základem kvalitního a příjemného spánku je mít správnou „výbavu“ pro spánek.

1. Matrace 

Pokud bychom počítali, které zařízení bytu nebo domu využíváme v průběhu celého dne nejdelší dobu, u většiny vyhraje postel a matrace. Investice do kvalitní matrace se tedy vyplatí. Volte matraci z kvalitních materiálů, které zaručí její dobrou funkci i dlouhou životnost.

Kvalitní matrace musí zajistit dvě věci – anatomicky správnou podpěru těla – aby se nám na ní dobře leželo a také zajistit hygienu a dostatečné provzdušnění lůžka. Názvy „zdravotní“ nebo „ortopedická“ sice zní dobře, a také se s nimi často setkáte, ale nic neříkají o skutečných vlastnostech a často bývají jen obchodním a často i matoucím názvem.

Kvalitní matrace měla být především vyrobena z kvalitních materiálů. Např. u pěnových matrací materiály někdy vypadají podobně, ale jejich vlastnosti – jako je elasticita, tvarová stálost nebo životnost – jsou často velmi rozdílné a závisejí právě na konkrétním použitém materiálu. Zde může být určitým ukazatelem právě cena – příliš levná matrace nebo „příliš akční“ nabídka většinou nebude ani příliš kvalitní. Dobrá matrace by měla být zónová – v oblasti ramen, pánve a pat měkčí, v oblasti bederní páteře naopak zpevněná. Zóny by měly být přizpůsobeny výšce postavy. Na povrchu matrace může být i tzv. paměťová pěna, která je velmi příjemná na ležení. Ideální matrace se nabízí v několika tvrdostech tak, aby si každý vybral tvrdost odpovídající jeho váze i individuálním požadavkům. Konstrukce matrace by také měla zajistit její dobré provzdušnění.

Design potahu je pro velkou část kupujících důležitý, není ale tak zásadní jako jeho vlastnosti – potah by měl být vyroben z materiálů, které dobře odvádějí vlhkost. Potah by měl být snímatelný ideálně s možností praní na 60 °C.

Tip: Matrace Sofia Comfort ze značkové studené pěny Celtex s povrchem z paměťové pěny. Matrace je zónová a můžete vybírat z šesti tvrdostí. 
Matrace Sofia ComfortMatrace Sofia Comfort 

 

2. Rošt

Rošty slouží jako podklad pod matrace. Pevný dřevěný rošt můžete použít pod všechny typy matrací. Pokud se rozhodnete pro lamelový rošt, volte opět spíše podle kvality než jen podle ceny. Lamelové rošty zlepšují užitné vlastnosti matrací a také zmenšují namáhání matrace a prodlužují tak její životnost.

Tip: Kvalitní lamelový rošt Optimal má lamely uloženy v kaučukových pouzdrech. Možnost nastavení tuhosti roštu v jeho střední části. 
Lamelový rošt Optimal
 

3. Polštář a přikrývka

Jemné tkaniny, lehká a nadýchaná vlákna – taková by měla být správná přikrývka, pod kterou se bude dobře spát. Polštáře a přikrývky z české produkce Every Emotion zaručují vysoký komfort. Přikrývku si můžete vybrat podle hřejivosti nebo třeba i s možností praní na vyšší teploty pro děti nebo alergiky. Polštáře jsou opatřeny zipy – můžete tak regulovat množství náplně v polštáři.  
 
Tip: Celoroční ložní souprava San Family lze prát při teplotě 90 °C – je vhodná pro děti i alergiky. 
Souprava San Family
 

4. Prostěradlo

Matraci většinou chráníme klasickým prostěradlem. Při nákupu elastických prostěradel dejte pozor na to, aby prostěradlo bylo vhodné pro vaši výšku matrace. Můžete si také pořídit funkční prostěradlo s membránou, které matraci ochrání nejen před zašpiněním, proniknutím potu nebo tekutin, ale také před roztoči, plísněmi a dalšími alergeny. 
 
Tip: prostěradlo Aura ze 100% organické bavlny s „neviditelnou“ prodyšnou membránou, která je skryta. Prostěradlo je vhodné především pro děti, alergiky nebo seniory. 

bydlinek
Soutěž o luxusní ložní soupravu Silver Plus - polštář a přikrývku
Zkuste štěstí v soutěži. Stačí odpovědět na níže připojenou otázku a mít štěstí při losování. Nápovědu naleznete na www.loznice.cz. Soutěž trvala do 22. února 2019. Výherce: M.Hodílková
23.01.2019 | redakce Bydlení.cz
  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444