Soutěžte o kloubní výživu a dentální tyčinky pro psy s Aktivním zvířetem

Potřebuje váš parťák něco na klouby? Nebo spíše bojujete s jeho nevábným dechem? Není problém, zkuste štěstí v soutěži s Aktivním zvířetem! Kloubní výživa, dentální tyčinky případně trička Aktivní zvíře mohou být vaše.

Kdo je Aktivní zvíře?

Aktivní zvíře je veterinární značka české biotechnologické společnosti Contipro a.s., která se zabývá výrobou a výzkumem kyseliny hyaluronové. Aktivní zvíře sídlí na severovýchodě Čech v malebném podhůří Orlických hor, odkud neváhá vyjíždět na výstavy a veletrhy po celé České republice. V Contipru, kromě Aktivního zvířete sídlí i 150 výzkumných pracovníků, kteří se snaží přijít na kloub zázračné molekule – kyselině hyaluronové.

Proč zázračná kyselina hyaluronová?

Kyselinu hyaluronovou možná znáte z různých krémů proti vráskám. A není divu, že je v kosmetice tak používaná, kyselina hyaluronová má speciální viskoelastické vlastnosti – umí pojmout velké množství vody, což tělo využívá hlavně v kůži, vlasech, v oku nebo třeba v kloubní tekutině. Její hlavní výhodou je, že se v lidském těle běžně vyskytuje - vyplňuje totiž mezibuněčné prostory, takže je zkrátka všude v těle a proto proti ní lidský ani zvířecí organismus nebojuje.

Jak působí kyselina hyaluronová v kloubech?

Kyselina hyaluronová je hlavní součástí kloubní tekutiny, která v kloubu tlumí nárazy a zároveň kloub „promazává“. Stárnutím zvířete, případně vlivem různých úrazů nebo zánětů se vlastnosti kloubní tekutiny zhoršují. Kloubní tekutiny je méně a už neplní svou funkci naplno. Chrupavky na koncích kostí se k sobě přibližují a začínají se o sebe třít a odírat – a to je velmi bolestivé. Vědečtí pracovníci z Contipra upravili kyselinu hyaluronovou tak, aby odolala náročným podmínkám v trávicím traktu zvířete a potom ji přidali do kloubní výživy Geloren. A jsou hned dvě varianty – Geloren dog pro psy – ovoněná uzenou šunkou a hlavně bez cukru. A Geloren HA pro koně – sladké želatinové kostičky s višňovou příchutí.

 

Kyselina hyaluronová pomáhá i v dutině ústní!

Kyselina hyaluronová se vyskytuje v kůži, napíná ji a dodává pružnost. Díky její schopnosti nasávat vodu z okolí je velmi důležitá při regulaci procesů hojení. No a chytré vědce z Contipra opět napadlo této vlastnosti využít, a proto je kyselina hyaluronová součástí další dvou přípravků, které pomáhají u zvířat v dutině ústní. Dentální tyčinky Kelparen -  svým složením zabraňují usazování zubního plaku a kamene a díky kyselině hyaluronové pomáhají zklidňovat podrážděné dásně. Takže se už více nemusíte trápit s nevábným dechem vašeho psiska. Gel na dásně Dentaren – pomáhá urychlit hojení v dutině ústní např. po poranění, vytržení zubu nebo po odstraňování zubního kamene ultrazvukem.

bydlinek
Soutěž o veterinární doplňky a další produkty od Aktivního zvířete
Pokud chcete produkty z nabídky Aktivního zvířete vyzkoušet, odpovězte na následující otázku a můžete je vyhrát! Pro nápovědu můžete zamířit stránky Aktivního zvířete. Soutěž trvala do 28.10.2018.

Seznam výher:
1. místo: Geloren dog + tričko AZ
2. místo: Geloren dog + látková taška AZ
3. místo: Kelparen + tričko AZ
4.– 6. místo: tričko AZ
7. – 10. místo: látková taška AZ

Gratulujeme vítězům: Míla Přívratská, Jiří Kokeš, Magdalena Kmínková, Jiřina Páleníková, Jana Svačinová, Hana Musilová, Vojtěch Žák, Hana Pášová, Nikola Fischerová, Helena Pardová
01.10.2018 | redakce Bydlení.cz
  • Aktivní zvíře

    Veterinární přípravky Aktivní zvíře vyvíjí a dodává na trh česká výzkumná a výrobní firma Contipro. Jejich unikátní složení zajistí maximální péči o zdraví vašich domácích mazlíčků i užitkových zvířat. Společnost se na světové úrovni zabývá využitím kyseliny hyaluronové.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444