Soutěž o tradiční českou elektrickou pečicí mísu zn. Remoska®

Pamatujete si na Remosku? Možná i vy v této elektrické pečicí míse doma vaříte, pravidelně si ji vozíte na chatu nebo jste ji dětem věnovali na studentské koleje. Máme důvod se k Remosce stále vracet. Vždyť ten, kdo v ní vyzkoušel upéct kuře nebo připravit rýžový nákyp, ví, že nad ni není. Tato pečicí mísa má své místo v mnoha kuchyních. Nyní můžete Remosku vyhrát v soutěži!

Proč se k Remosce stále vracíme i po letech? 

V době moderních spotřebičů a špičkových technologií se sami sebe ptáme, proč nenecháme na Remosku dopustit?

Její obsluha je velmi jednoduchá, a proto ji rádi využívají i úplní kuchařští začátečníci. Pro její univerzálnost v ní můžete připravovat všechny druhy jídla. Spotřebuje minimum energie a protože mnozí z nás Remosku zdělili po svých prarodičích, můžeme dosvědčit i její dlouhou životnost.
 
bydlinek

Soutěž o elektrickou pečicí mísu zn. Remoska®
Odpovězte na otázku na konci článku a zúčastněte se soutěže o ryze
český výrobek zn. Remoska®.

Soutěž byla ukončena. 

 

S Remoskou ušetříte

Víte, že náklady na 10minutové předehřátí elektrické trouby jsou jako 1 hodina provozu Remosky? Náklady na 1 hodinu provozu Remosky jsou jen 2,- Kč (při ceně 1 kWh = 5,-  Kč). Elektrická pečicí mísa zn. Remoska® vám šetří energii, příkon u modelu R21 je jen 400 W. 

Co všechno umí?

Remoska® nabízí univerzální využití. Můžeme v ní péct i zapékat, dusit, smažit i grilovat. Připravíte v ní všechny druhy masa, ryb, zeleninu a samozřejmě i koláče, buchty, dorty a další moučníky. Navíc maximálně vyhovuje současnému trendu zdravého vaření. Díky sálání tepla shora a speciální nepřilnavé povrchové úpravě Teflon® pokrmy nepřipálíte, a proto je umožněna příprava jídla s minimem tuku.
  

Příběh Remosky®, dalšího výrobku, na který můžeme být my, Češi, pyšní
Remosku sestrojil Oldřich Homuta poté, co navštívil Švédsko, kde se seznámil s elektrickým hrncem. Tento nápad vylepšil o funkci pečení. Nejdřív pečicí hrnec dostal jméno HUT podle počátečních písmen konstruktérů (Homuta, Uher, Tyburec). Současný název byl odvozen od názvu podniku REMOS (Radio, Elektro, Motory, OS - opravy elektrospotřebičů) a tato značka byla v roce 1964 zaregistrována. 

Remoska® není známá pouze v ČR. Obrovské popularity dosáhla i ve Velké Británii. Tento úspěch je svázán s milým příběhem Mileny Grenfell-Baines, která se do Anglie dostala jako desetiletá v roce 1939 poté, co ji před nacisty zachránil sir Nicholas Winton. Anglickou společnost s Remoskou seznámila právě Milena Grenfell-Baines, která je známá jako „Lady Remoska". Reportáž o příběhu Remosky si můžete prohlédnout zde.

 

 

Nejmenší mobilní trouba

Dnešní model elektrické pečicí mísy zn. Remoska® sice prošel několika úpravami, podstata však zůstává stejná.

Skládá se ze tří částí – odnímatelného víka s topnou spirálou, mísy a stojánku. Pára, vznikající při pečení masa, je odváděna přes ventily ve víku. Upravované potraviny se tedy nevysušují, zůstávají měkké a zachovávají si svoji vůni. Ztráty biologických parametrů jsou minimální. Víko je navrženo tak, aby mohlo být položeno na pracovní plochu s topnou částí směrem vzhůru. Mísa je povrchově potažena nepřilnavým materiálem Teflon® a pro lepší manipulaci jsou k ní připevněny držadla. Mísa je nabízena ve dvou velikostech (hluboká mísa - standardně dodávaná a nízká mísa jako příslušenství) a čtyřech barevných provedeních.
bydlinek

Soutěž o elektrickou pečicí mísu zn. Remoska®
Zúčastněte se soutěže o
R22 Remosku® GRAND Teflon® Classic. Stačí správně odpovědět na otázku a mít štěstí při losování. Nápovědu hledejte na stránkách www.remoska.cz.

Soutěž trvá do 19. listopadu 2015. 

Soutěž byla ukončena. Výherci: Marie Větrovcová, Marek Urbanec.

19.10.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444