K robotu Sencor Pastels STM 635 patří:
- 4 nástavce,
- balonová metla na šlehání,
- hnětací hák,
- míchací metra ve tvaru písmene A,
- v neposlední řadě speciální FLEXI hnětací metra.
Nerezový hnětací hák je vhodný pro tuhá těsta. Vypořádá se jak s menší, tak i větší dávkou těsta. Připravit s ním můžete jak klasické sladké kynuté těsto, tak i těsto na pizzu, které je o něco hutnější a těžší. Na kynuté těsto využijete i praktické plastové víko. Dalším nástavcem je balónová metla na šlehání. Vzhledem k velikosti nerezové mísy, která je 4,5 l můžete ušlehat najednou až 8 vaječných bílků. Šlehat můžete také smetanu či dortové krémy. Využít můžete i nerezovou A metlu. Ta se hodí na koláčová těsta, dortová těsta a s blížícími se Vánocemi například i pro přípravu vánočního cukroví. Vychytávkou, kterou dozajista ocení nejedna cukrářka nebo hospodyňka, je speciální FLEXI hnětací metla, která je vhodná pro jemná těsta. Její okraje kopírují mísu a vy tak nemusíte průběžně těsto ručně promíchávat. Metla dosáhne až na dno mísy a zaručí tak důkladné propojení ingrediencí do kompaktní hmoty. Jak mísu, tak i příslušenství můžete snad umýt v myčce.
Mezi další příslušenství patří skleněný mixér o objemu 1,5 l. Mixovat můžete polévky, hummus, smoothie atd. Mlýnek na maso, který mele jak nahrubo, tak i najemno. S mlýnkem úzce souvisí i nástavec na přípravu klobás, a to rovnou ve dvou šířkách, doma si tak můžete připravit klobásy plněné pořádným masem.
Další vychytávkou, která je součástí robota je LED světlo. Pokud přijdete domů z práce a ještě večer chcete upéct bábovku na ráno k snídani, nemusíte svítit po celém bytě. Konzistenci těsta můžete kontrolovat přímo v míse.
Kuchyňský robot v akci
Kuchyňský robot Sencor Pastels STM 635 otestovala i foodblogerka Dortová královna Ivana Křížová: „Robot mě zaujal především skvělou vychytávkou, kterou dozajista ocení nejedna cukrářka nebo hospodyňka. Tou vychytávkou je speciální FLEXI hnětací metla, která je vhodná pro jemná těsta. Její okraje kopírují mísu a vy tak nemusíte průběžně těsto ručně promíchávat. Metla dosáhne až na dno mísy a zaručí tak důkladné propojení ingrediencí do kompaktní hmoty."„Dýňová sezóna je právě teď v plném proudu. Z jedné dýně jsem doma připravila dýňovou polévku nebo dýňové noky. I tak mi ještě kousek zbyl, a tak jsem z něj upekla voňavé a nadýchané dýňové cupcakes s citrónovým krémem,“ říká Ivana.
Dýňové cupcakes s citrónovým krémem podle Dortové královny
Na cupcakes: 70 g nastrouhané dýněHokkaidó 90 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 30 g vlašských ořechů 50 ml rostlinného oleje 1 vejce 1/2 čajové lžičky jedlé sody 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva 1/2 čajové lžičky skořice špetka soli Na krém: 1 mascarpone 2 lžíce másla ½ tučného tvarohu šťáva z citrónu čajová lžička vanilkové esence |
Příprava Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, přidejte olej a promíchejte v jednotnou směs. V druhé míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Sypkou směs pomalu přidávejte do tekuté a důkladně promíchejte. Na závěr přidejte najemno nastrouhanou dýni a nahrubo nadrcené ořechy. Troubu si předehřejte na 180 °C, košíčky naplňte vždy do dvou třetin. Cupcakes pečte zhruba 20 minut. Ke konci pečení kontrolujte, zda je cupcake uprostřed hotový – zkoušejte například dřevěnou špejlí. Každá trouba je jiná a přesný se čas nedá nikdy určit. Po upečení nechte cupcakes vychladnout. Na krém vyšlehejte mascarpone se změklým máslem, přidejte tvaroh, citrónovou šťávu, vanilkovou esenci. Když bude krém moc tuhý přidejte smetanu na šlehání. Směs vymíchejte dohladka a dejte do lednice. Vychladlé cupcakes ozdobte krémem, případně nasekanými ořechy a podávejte. |
Soutěž o celokovový kuchyňský robot Sencor Pastels STM 635
Odpovězte na níže připojenou otázku a jeden z vás se při troše štěstí může těšit na nový kuchyňský robot. Soutěž trvala do 17. prosince 2017. Gratulujeme výherci: Monika Bučovská