Soutěž o litinové nádobí Skeppshult

Litinové nádobí vyniká svou kvalitou a především dlouholetou životností. Při správné údržbě může v kuchyni sloužit po generace.  Je zdravotně nezávadné a vhodné na všechny druhy vařičů. Litinové pánve značky Skeppshult můžete právě teď vyhrát v nové soutěži.

Hlavní rozdíl mezi nádobím Skeppshult a ostatním je právě ve zvoleném materiálu. Značkové nádobí Skeppshult je vyrobeno pouze ze zdravotně nezávadné litiny. Tu vyrábí zkušení mistři ze švédské železné rudy. Ostatní, běžně dostupné nádobí na trhu je z většiny tvořeno hliníkovým jádrem, na které je nanesena tenká vrstva "nepřilnavého povrchu" typu teflon, smalt a podobně.

Díky svému složení litinové nádobí Skeppshult zaručuje dlouhou životnost. Při správném zacházení a údržbě budou hrnce, pánve nebo zapékací mísy sloužit i vašim dětem. 
 
Litinové nádobí je vhodné pro všechny druhy vařičů. Můžete v něm vařit na indukční desce, klasických kamnech, plynovém sporáku a dokonce i grilu. 
 
bydlinek

Vyhrajte litinové nádobí Skeppshult
Skeppshult je malou vesničkou v jižní části Švédska, ve které se ručně vyrábí stejnojmenné litinové nádobí. Krby Kamna Turyna, prodejce nádobí této švédské značky, nabízí pánve, hrnce, hmoždíře, zapékací mísy a také řadu šikovného příslušenství zahrnující mlýnky nebo třeba sadu na fondue. V nové soutěži nyní můžete vyhrát litinové pánve.

Zaměřeno na údržbu

Je důležité vědět, jak o litinové nádobí pečovat. Údržba je sice velmi snadná, ale podléhá jistým podmínkám. K čištění vám postačí papírový ubrousek, případně drátěnka, houbička a čistá voda. Na litinové nádobí se nesmí používat jakékoli chemické čisticí přípravky, které svými kyselými látkami litinu naleptávají. Litinové nádobí se nesmí umývat ani v myčce nádobí.


Nádobí neustále udržujte přiměřeně mastné. Po zakoupení je nádobí ošetřeno rostlinným olejem, který zlepšuje veškeré jeho vlastnosti a zabraňuje reznutí. Po čase používání je nutné potřít povrch litiny běžným rostlinným olejem a na 10-15 minut umístit do středně rozehřáté trouby, případně na plotnu sporáku, pokud je nádobí osazeno dřevěnou rukojetí. 
bydlinek

Soutěž o litinové nádobí Skeppshult
Odpovězte na otázku a zúčastněte se soutěže o p
ánev na steaky s průměrem 28 cm a silikonovým držadlem a pánev na vejce o průměru 20 cm a držadlem ze švédského buku.

Nápovědu hledejte na stránkách: www.krby-turyna.cz.

Soutěž trvá do 29. listopadu 2015. Soutěž byla ukončena. Výherci: Matěj Bedrník, Eva Valická

29.10.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444