Soutěž o 3 knihy Sušíme doma

Sušit nemusíte jen jablka nebo houby. V knize Sušíme doma od Aleny Molinové najdete inspirativní recepty a návody, jak zužitkovat letní i podzimní úrodu. Zapojte se do soutěže o 3 výtisky.

Mysleli jste si, že v domácí sušičce vykouzlíte přinejlepším pár klasických křížal a nasušíte houby? Nechte se touhle knížkou přesvědčit o opaku a vklouzněte do světa domácího sušení, který vám otevírá netušené možnosti. Zjistěte, jak zužitkovat přebytky letní úrody kreativními způsoby. Naučte se dělat ovocné placky, sladké i slané chipsy, sušené maso, bylinkové soli nebo krásně barevné bylinkové prášky. A pochutnejte si i na různých krekrech nebo lahodně jemných pusinkách. Povedou vás srozumitelné texty a nádherné fotografie, které vám budou skvělou inspirací.

bydlinek Sledujte nás na Instagramu
Soutěže a mnoho dalších inspirativních příspěvků můžete nově sledovat i na Instragramu. Hledejte nás: bydleni.cz


Z knihy Sušíme doma jsme vybrali: Rajčatové chipsy s bazalkou


Ingredience
10 rajčat
1 lžíce soli
hrst sušené bazalky
Příprava
1. Rajčata umyjte a nakrájejte na plátky tlusté 0,5 cm.

2. Na sušicí síta položte síťky (po usušení pak rajčata lehce sundáte) a narovnejte na ně v jedné vrstvě plátky rajčat. 


Dejte pozor, aby se rajčata nepřekrývala, zajistíte tak rychlejší usušení a zároveň si ušetříte nervy s odlepováním od sebe. 

3. Každé síto s rajčaty osolte a posypte bazalkou.

4. Sušičku nastavte na teplotu 55 °C a sušte přibližně 8-10 hodin. Každá odrůda rajčat má jiné množství vody, proto není čas sušení úplně přesný. Ale nebojte, poznáte to tak, že dobře usušené chipsy budou na dotek suché a pružné.

5. Pokud chipsy nesníte hned na posezení, můžete je uchovat při pokojové teplotě v dobře uzavřené sklenici (klidně v klasické zavařovačce).

bydlinek Soutěž o 3 výtisky knihy Sušíme doma
Třem z vás zašleme inspirativní knihu od Aleny Molinové. Stačí odpovědět na níže připojenou otázku. Nápovědu najdete na adrese: www.albatrosmedia.cz. Soutěž trvala do 25. října 2023. Gratulujeme výhercům: V. Macháček, L. Ondřejková, A. Soukopová



Další inspirativní čtení naleznete na adrese: https://www.albatrosmedia.cz/.
05.10.2023 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444