Smoothiemaker versus odšťavňovač

TEFAL Infiny Juice Metal

TEFAL Infiny Juice Metal

Je po Vánocích. Začal nový rok, do kterého by někteří z nás rádi vkročili s lepší postavou, jasnější pletí a především pevnějším zdravím. Také jste se rozhodli, že začnete žít zdravěji, budete se víc hýbat a jíst zdravěji? Možnost, jak do svého jídelníčku zařadit více ovoce a zeleniny, představuje smoothiemaker a odštavňovač. Jaký je v nich rozdíl?

Šťávu, nebo koktejl?

Po dlouhých svátcích plných mlsání cukroví a lenošení u televize nastal čas na změnu. Připravte své tělo na jaro a začněte s očistou.

Máte rádi džusy? Zapomeňte na ty kupované. Mnohem zdravější „fresh" si můžete snadno připravit sami doma. Zeleninové a ovocné šťávy obsahují spoustu vitamínů a látek, které posilují imunitu. Začněte už dnes a jarní únava se vám vyhne obloukem.

Prohlédněte si video: Odšťavnění ovoce s přístrojem Tefal INFINY JUICE


Díky odšťavňování do svého těla dostaneme mnohem větší množství vitamínů. Je jednodušší vypít sklenici šťávy než sníst celé kusy ovoce a zeleniny. Navíc můžete odšťavnit i takové druhy zeleniny a ovoce, které byste jinak nesnědli. Taková řepa s jablkem a pomerančem vytvoří velmi chutnou kombinaci.

Šťávy jsou snadno stravitelné, můžete si dopřát ranní dávku vitamínů nebo je zředěné vodou popíjet během celého dne. Nevýhodou takto připravených šťáv je absence vlákniny, kterou ovoce a zelenina odšťavňováním ztrácí. Štávy by proto neměly zastoupit příjem celých kusů ovoce a zeleniny. 

Prohlédněte si video: Odšťavnění zeleniny s přístrojem Tefal INFINY PRESS 


Pokud jste se rozhodli pro odšťavňovač, budete vybírat ze dvou typů, a to mezi odstředivými a šnekovými. Odstředivé bývají levnější, ale za to méně efektivní, šnekové jsou univerzálnější – snadno odstředí zeleninu, byliny i bobuloviny. U odstředivých odšťavňovačů počítejte s vyšším hlukem. Pokud se chcete dozvědět o odšťavňovačích více informací, přečtěte si článek: Darujte zdraví, darujte odšťavňovač.
Infiny Press Revolution
Koktejly připravené v smoothiemakeru budeme trávit o něco déle. Smoothie nápoje nejsou totiž narozdíl od šťáv zbaveny vlákniny. Ale pozor! I zde platí, všeho moc škodí. S vlákninou opatrně, ať si nepřivodíte bolesti břicha nebo koliku. Oproti džusům obsahuje smoothie vedle vlákniny i nutriční látky (minerály, stopové prvky, aminokyseliny). Smoothie nám dodá i složité cukry, které jsou zdrojem energie na delší čas. Smoothie zasytí, a proto může zastoupit snídani nebo svačinu. Výhodou koktejlů je možnost připravovat varianty s mlékem a semínky. 

Dokonalého rozmixování všech surovin i nasekání ledu pro vaše mojito dosáhnete se smoothie mixérem Blendforce Promix Smoothie Premium od značky Tefal. Pokud hledáte jednodušší variantu a mixovat budete především jen pro sebe, Tefal představil smoothiemaker On The Go, jehož praktickou láhev s připraveným koktejlem si můžete snadno sbalit na jakoukoliv cestu. 
09.01.2017 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444