Sekční garážová vrata LOMAX

Stojí před Vámi úkol vybrat nová garážová vrata? A rozhodli jste se pro rolovací nebo sekční? Abychom Vám výběr trošku usnadnili pokusíme se Vám popsat postupně jejich výhody a nevýhody. V dnešním zastavení se zaměříme na sekční vrata z bořetické společnosti LOMAX. Firma LOMAX se zabývá výrobou a servisem garážových vrat již od roku 1992.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Typickým příkladem sekčních vrat jsou v nabídce firmy LOMAX kazetová vrata DELTA. Ty jsou v poslední době oblíbena pro svou jednoduchost a pevnost. Jsou vyrobena z dvouvrstvých galvanizovaných sekcí s plastickým nástřikem, které jsou vyplněny vysoce izolující tvrzenou pěnou o síle 40 mm. Jednotlivé sekce zajíždějí ve vodících kolejnicích nahoru pod strop. Nad vraty je umístěn torzně pružinový systém, který vrata plně vyvažuje. Další předností je možnost prosklení jedntolivých sekcí v rozměru 488 x 322 mm. Montáž se provádí za stavební otvor z vnitřní strany do zdiva pomocí speciálních hmoždiněk nebo kotevních šroubů.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Sekční vrata DELTA jdou ovládat podle typu, buď ručně (pomocí torzních pružin) nebo automaticky (dálkovým ovládáním). Při výběru vzhledu vrat u bořetické společnosti LOMAX lze vybírat z několika typů - DECOR jsou vrata s dřevěnou povrchovou úpravou. Vybrat si lze několika druhů dřeva - zlatého dubu, světlého buku, mahagonu, bahenního dubu, ale hlavně lze zvolit ze tří druhů provedení kazeta, lamela nebo hladké dřevo. Designová řada CREATIVE zahrnuje 9 základních velmi moderně vypadajicích barevných provedení vrat. Možností rovněž je navrhnout si design úplně sám a nechat si ho podle návrhu vyrobit.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Všechny elektronicky ovládaná sekční vrata LOMAX jsou vybavena elektropohony DELTA DRIVE. Elektropohon DELTA DRIVE COMFORT je více než jenom velmi tichý, komfortní a bezpečný. Tento nový pohon je rovněž velmi lehko programovatelný. Po vestavbě je potřeba naprogramovat pouze nastavení koncových pozic a dálkového ovládání, které se posléze samo učí. Technika referenčního bodu se stará o odpojování, které je v počáteční a koncové pozici na milimetry přesné. Patentované omezení síly zastaví vrata při výskytu i té sebemenší překážky a jede s vraty okamžitě o 20 cm dolů. Další výhodou tohoto systému je, že nepřijedete nikdy do tmy. Stiskem dálkového ovládání se zapne neoslňující osvětlení garáže a po 3 minutách se automaticky vypne. Při výpadku proudu lze díky rychlému odblokování vrata ovládat ručně.
09.06.2003 | Martin Vápeník

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444