S jarem přichází Mobitex

První jarní dny patří na brněnském výstavišti již několik let nejvýznamnější tuzemské přehlídce nábytku a bytového textilu. Mezinárodní veletrh MOBITEX, který v loňském roce překvapil širokou účastí vystavovatelů z tuzemska i zahraničí, usiluje také letos o prvenství mezi středoevropskými veletrhy bydlení a životního stylu. Dosavadní zájem vystavovatelů potvrzuje, že se na brněnském výstavišti sejde velmi silná konkurence. Co veletrh nabídne v nadcházejícím ročníku?

Vyjmenovat kompletní nabídku českých i zahraničních vystavovatelů letošního ročníku veletrhu MOBITEX nelze ani při nejlepší vůli, neboť expozice tohoto veletrhu najdou návštěvníci tradičně v několika pavilonech. V největším pavilonu V proběhne na žádost vystavovatelů společná přehlídka bytového textilu a nábytku. Návštěvníci zde najdou např. firmy ALNUS, KORYNA a MarexTrade, které představí novinky v kuchyňském nábytku. Oproti předchozímu ročníku se letos podstatně rozšíří prezentace čalouněného nábytku - mezi nejrozsáhlejší budou patřit stánky společností Böhm čalouněný nábytek, A JE TO CZ a slovenského výrobce GKT. V expozici Cechu čalouníků a dekoratérů se představí řada významných firem, mj. 2G Lipov, INKU International, VITKA Brněnec, AS ROVI, KVARTA a řada dalších. Na veletrh MOBITEX se letos vrátily také firmy JECH CZ, FINNPRO, AKSAMITE a POLSTRIN design. Novinky v oblasti lehacím nábytku a matrací přijede do Brna prezentovat například GUMOTEX Břeclav, TROPICO PLUS a MATERASSO. Nebudou chybět ani výrobci dětského nábytku (např. GAZEL Zlín, DOMESTAV a IDEA NÁBYTEK). Nové trendy v bytovém textilu představí na svých stáncích firmy TYLEX Letovice, ALMA Nová Bystřice, QUILT a další. Tuzemské prezentace doplní zahraniční expozice, u kterých v porovnání s loňským ročníkem došlo k více než třetinovému navýšení. Poprvé se v Brně představí nábytkáři například z Indie a Pákistánu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Součástí přehlídky bude letos projekt DESIGNSTORY, jehož organizátorem je a.s. Veletrhy Brno a koordinátorem občanské sdružení ARCHiNET. Jedná se o komplexní výstavu zaměřenou na představení a propagaci progresivního domácího i zahraničního designu. V prostorách pavilonu A2 se v rámci této trojdílné expozice budou prezentovat přední firmy z oboru a školy zaměřené na design.
V rámci odborného doprovodného programu společnost Porcela Plus opět připravuje unikátní výstavu České sklo a porcelán, která je koncipována jako průřez sortimentem tradičních českých výrobců. Aktuální témata oboru budou řešena na Diskusním fóru nábytkářů, které organizuje Asociace českých nábytkářů. Dále se v průběhu veletrhu uskuteční panelová diskuse Design, inovace, standardní výrobek pořádaná občanským sdružením ARCHiNET. Textilní designérka a novinářka Adéla Krbůšková seznámí s Trendy vzorování bytového textilu 2004/2005 v přednášce s podtitulem: "Ohlédnutí za veletrhem Heimtextil 2004, pohled do nových kolekcí předních zahraničních firem v sortimentu závěsů, potahů, stolního a ložního prádla, s letmým zastavením u koberců. Vše s ohledem na kvalitní design, použití a kombinace v současném interiéru". Cenné informace o tom "Jak nakupovat čalouněný nábytek" ve své přednášce zájemcům poskytne tajemnice Cechu čalouníků a dekoratérů Ing. Helena Prokopová.
Každoročně MOBITEX přivítá přední osobnost současného světového designu. Ani letošní ročník nebude výjimkou. Veletrh zahájí zahraniční host - francouzský designér světového jména Pascal Mourgue.

Bližší informace získáte na www.bvv.cz/mobitex
04.03.2004 | Tisková zpráva
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444