Ingredience 1 hrnek dlouhozrnné rýže 1/2 hrnku hnědé čočky 1/2 hrnku červené čočky 3 lžíce rostlinného oleje 1 větší cibule 2 stroužky utřeného česneku 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru 1/2 lžičky kurkumy 1/2 lžičky kari v prášku 1 drobně nakrájená chilli paprička bobkový list 2 ks hřebíčku sůl |
Příprava Hnědou čočku dáme do hrnce a zalijeme vodou nejméně 1 hodinu předem. Potom vodu slijeme, znovu zalijeme a uvaříme do poloměkka, scedíme. Mezitím na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, zázvor, a ostatní koření, asi po minutě vložíme červenou čočku a rýži, za stálého míchání společně osmahneme, vložíme předvařenou hnědou čočku, osolíme a přidáme 3,5 hrnku horké vody. Promícháme a necháme pod poklicí dusit, až se všechna voda vstřebá. |
Máte rádi rýži? Ochutnejte také některý z našich dalších receptů:
Italské rizoto se sušenými hříbky a hráškem
Rizoto s mrkví, pórkem a praženými semínky slunečnice
Rýže je součástí i tohoto lahodného pokrmu:
Kološvárské zelí
Italské rizoto se sušenými hříbky a hráškem
Rizoto s mrkví, pórkem a praženými semínky slunečnice
Rýže je součástí i tohoto lahodného pokrmu:
Kološvárské zelí