Rýže s dvojí čočkou

Jednoduchý, zdravý a chutný pokrm, který k vám domů přinese vůni a chuť indické kuchyně.

Ingredience
1 hrnek dlouhozrnné rýže
1/2 hrnku hnědé čočky
1/2 hrnku červené čočky
3 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule
2 stroužky utřeného česneku
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky kari v prášku
1 drobně nakrájená chilli paprička
bobkový list
2 ks hřebíčku
sůl
Příprava
Hnědou čočku dáme do hrnce a zalijeme vodou nejméně 1 hodinu předem. Potom vodu slijeme, znovu zalijeme a uvaříme do poloměkka, scedíme. Mezitím na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, zázvor, a ostatní koření, asi po minutě vložíme červenou čočku a rýži, za stálého míchání společně osmahneme, vložíme předvařenou hnědou čočku, osolíme a přidáme 3,5 hrnku horké vody. Promícháme a necháme pod poklicí dusit, až se všechna voda vstřebá.
Máte rádi rýži? Ochutnejte také některý z našich dalších receptů:
Italské rizoto se sušenými hříbky a hráškem
Rizoto s mrkví, pórkem a praženými semínky slunečnice
Rýže je součástí i tohoto lahodného pokrmu:
Kološvárské zelí
18.04.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444