Pepa Nemrava vaří: Roštěná na slanině

Před námi je víkend a vy si možná lámete hlavu, co zase budete v neděli vařit. Pokud máte chuť na poctivý kus masa s lahodnou omáčkou, vyzkoušejte roštěnou na slanině, oběd, který provoní celou kuchyni. Svůj recept nám představil milovník gastronomie Pepa Nemrava.

Ingredience
1 kg roštěné
1 větší cibule
100 g slaniny
2 PL rajčatového protlaku
2 PL plnotučné hořčice
1 PL sádla
1 PL hladké mouky
sůl
pepř
Příprava
Slaninu si nakrájíme na kostičky a zarestujeme na sádle a vyndáme z hrnce. Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a postupně zarestujeme z obou stran. Pak zarestujeme i cibuli do zlatova. Cibuli zaprášíme mouku a taky zarestujeme. Přidáme protlak, hořčici, také zarestujeme, přilijeme 0,6 litru vody a důkladně rozmícháme.


Maso vrátíme do hrnce a za občasného promíchání dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka. Do hrnce vrátíme slaninku, maso a ještě 5 minut vše provaříme. Na talíři přidáme smaženou cibulku.


K roštěné si můžete připravit bramborové dukátky, ale stejně dobře budou chutnat také hranolky, rýže a nic nezkazíte ani houskovým knedlíkem.



O autorovi receptů: Pepa Nemrava

Pepa Nemrava je kuchař a milovník gastronomie. Jeho jméno většina zná díky soutěži MasterChef Česko, do které se přihlásil v roce 2020, aby si splnil svůj životní sen. I když soutěž opustil těsně před velkým finále, všechny diváky přesvědčil o svém kuchařském umění. V receptech upřednostňuje prověřené postupy a poctivé suroviny.

Na svém instagramu představuje fanouškům nové recepty i kus každodenního života, pro vážné zájemce pořádá kurzy vaření. 


„Vaření není raketová věda. To, že někdo něco dělá jinak než ty, neznamená, že to dělá špatně."

Pepa Nemrava




Vyzkoušejte další recepty od Pepy Nemravy:

Poctivá kulajda
Houbová omáčka
24.11.2023 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444