Ingredience 1 kg roštěné 1 větší cibule 100 g slaniny 2 PL rajčatového protlaku 2 PL plnotučné hořčice 1 PL sádla 1 PL hladké mouky sůl pepř |
Příprava Slaninu si nakrájíme na kostičky a zarestujeme na sádle a vyndáme z hrnce. Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a postupně zarestujeme z obou stran. Pak zarestujeme i cibuli do zlatova. Cibuli zaprášíme mouku a taky zarestujeme. Přidáme protlak, hořčici, také zarestujeme, přilijeme 0,6 litru vody a důkladně rozmícháme. |
Maso vrátíme do hrnce a za občasného promíchání dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka. Do hrnce vrátíme slaninku, maso a ještě 5 minut vše provaříme. Na talíři přidáme smaženou cibulku.
K roštěné si můžete připravit bramborové dukátky, ale stejně dobře budou chutnat také hranolky, rýže a nic nezkazíte ani houskovým knedlíkem.
O autorovi receptů: Pepa Nemrava
Pepa Nemrava je kuchař a milovník gastronomie. Jeho jméno většina zná díky soutěži MasterChef Česko, do které se přihlásil v roce 2020, aby si splnil svůj životní sen. I když soutěž opustil těsně před velkým finále, všechny diváky přesvědčil o svém kuchařském umění. V receptech upřednostňuje prověřené postupy a poctivé suroviny.Na svém instagramu představuje fanouškům nové recepty i kus každodenního života, pro vážné zájemce pořádá kurzy vaření.
„Vaření není raketová věda. To, že někdo něco dělá jinak než ty, neznamená, že to dělá špatně."
Vyzkoušejte další recepty od Pepy Nemravy:
Poctivá kulajdaHoubová omáčka