Realizace: Atypická dřevostavba pro mladé manžele

Dostatek prostoru, vkusný interiér, klidné a bezpečné prostředí, citlivé propojení se zahradou. Takovými benefity se pyšní nové bydlení Lucie a Lukáše. Představujeme vám realizaci od firmy RD Rýmařov.

Společnost RD Rýmařov během svého 50letého působení splnila sen o novém bydlení spoustě rodin. S mnohaletými zkušenostmi se nyní vrhla také do atypické dřevostavby a vytvořila tak moderní dům pro mladý manželský pár.

Kdo má rád moderní bydlení s dostatkem prostoru, toho dům Lucie a Lukáše nadchne. Také interiér domu stojí za to. Aby ne, když Lucie je přímo interiérová designérka! Největším oříškem bylo podle Ing. Oldřicha Němčáka z RD Rýmařov navržení rozlehlého obýváku s kuchyní, který měl být co nejvíce opticky propojený s terasou. Právě rozlehlá zahrada kolem domu je obrovským benefitem celého bydlení. Není divu, že propojení zahrady s obývacím prostorem byl jedním z požadavků majitelů. Klidná lokalita, vzrostlé stromy, zahradní sklípek a posezení s grilem a ohništěm vás vylákají ven za jakéhokoliv počasí.

 
„Práce na projektu mě velmi bavila. Lucie s Lukášem měli jasnou představu, jak by měl jejich budoucí domov vypadat. Tuto představu jsem pak musel sladit s naším konstrukčním systémem,“ říká pan Němčák. 
 

 

Když spojí své síly zkušená stavební firma a interiérová designérka

Rodinný dům se zastavěnou plochou 221,60 m2 má v přízemí 12 místností a v patře 10. Půdorys do písmene L je velmi praktický a umožňuje všechny místnosti logicky uspořádat. Na návrhu interiéru se podílela sama majitelka, bytová designérka. Záleželo jí nejen na praktičnosti, ale především na útulnosti. Proto jsou místnosti spíše menší. Společenský život se odehrává v největším prostoru v domě - v obýváku s kuchyní a jídelnou. „Chtěli jsme dům praktický, ve kterém nebude chaos. Zároveň jsem ale nechtěla, aby působil odtažitě, chladně. Proto jsme volili spíše menší místnosti,“ dodává Lucie. Projektant nezapomněl ani na dostatek užitkových místností - proto v přízemí najdete technické místnosti, zádveří s velkou šatnou, spíž i prádelnu. V patře pak nechybí dámský budoár a pánská šatna.  

 


Světlo jako hlavní prvek

„Při navrhování interiéru jsem se částečně inspirovala skandinávskými prvky. Základem je dostatek světla. Mám ráda nestandardní věci, a tak jich v našem interiéru pár najdete - například různobarevné židle u jídelního stolu zaujmou každého hosta,“ představuje interiér Lucie. V domě se propojují přírodní a moderní prvky a vše podtrhuje hra se světlem. Útulnost interiéru podporuje jemná kombinace pastelových barev, nevšedních tapet a luxusních materiálů. Metalické efekty dodávají bytu moderní lesk. Nábytek je vyrobený na míru a skvěle podtrhuje řeč celého domu.

  

A proč dřevostavba?

Rozhodující byla rychlost výstavby, která trvala přesně 5 měsíců. Z toho hrubá stavba trvala týden. „Od známých jsme dostali na RD Rýmařov dobré doporučení a další kladné reference naše rozhodnutí jenom potvrdily. Je nádherné sledovat, jak vám před očima roste vysněný dům. Firmu bych doporučila i nejlepším přátelům, byli jsme opravdu spokojení,“ říká Lucie. 
22.04.2019 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444