RD Rýmařov sbírá ocenění i v Rakousku

Společnost RD Rýmařov, největší český dodavatel montovaných rodinných domů na bázi dřeva, své kvality dokazuje i na rakouské půdě. Za realizaci bytových domů ve vídeňské ulici Seefeldergasse firma získala ocenění Wienwood 15.

RD Rýmařov dokázal splnit zásadní požadavky a se stal hlavním subdodavatelem stavby zahradního sídliště ve Vídni. Dřevostavby společnosti RD Rýmařov přispívají ke snížení ekologické stopy. A právě filozofie energeticky úsporného stavění realizaci provázela. Používané technologie a materiály byly pod mimořádně důsledným dohledem, aby se rodinné a bytové domy dokázaly posunout do energetické třídy B. 
 
Vídeň je proslulá svou architekturou, a proto se na vhodné a citlivé zapojení moderního sídliště Seefeldergasse kladl vysoký důraz. Dřevo jako materiál, ze kterého jsou 31 rodinných domů a 4 čtyřpatrové bytové domy vystavěny, umožňuje propojení s blízkou zelení, nijak nenarušuje strukturu města a celý komplex tak svým obyvatelům nabízí vysoký komfort.

 
 
Získané prestižní ocenění od Wienwood 15 si RD Rýmařov zasloužil už podruhé. Loni totiž v Rakousku bodovali s projektem GreenWell.
 

Hlavní přednosti bytových domů na Seefeldergasse 

  • Roční potřeba energie u všech domů je nižší než 60 kWh/m2.
  • Byty a domy jsou vybaveny moderní vzduchotechnikou se zpětným získáváním tepla.
  • Polovina spotřebované energie padne na vytápění.
  • Hlavním zdrojem vytápění je tepelné čerpadlo. Vytápění lze ovládat dálkově.

 

Z široké nabídky rodinných domů RD Rýmařov vybíráme dva, NOVA 101 a KUBIS 631

RD Rýmařov svým přístupem zkvalitňuje rodinné bydlení a všem zpřístupňuje možnosti nového bydlení. K nejoblíbenějšímu a zároveň nejprodávanějšímu domu v nabídce patří dvoupodlažní dům 5 + 1 s garáží NOVA 101. Popularitu si získává především díky své promyšlené vnitřní dispozici a 145 m2 užitné plochy.
Pokud patříte mezi zastánce nejnovějších technologií, jistě vás nadchne dům KUBIS 631 s inteligentním řízeným vytápěním a větráním. Dům vznikl v kooperaci s firmou SIEMENS, která umožnila řídit provoz domu z chytrých telefonů, tabletů nebo PC. Moderní rodinný dům můžete z původní dizpozice 4 + kk rozšířit na 5 + kk, nebo k němu přidat garáž.

Další rodinné domy si můžete prohlédnout a více informací získat na www.rdrymarov.cz.
30.11.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444