První podzimní kurz výroby domácích uzenin proběhl v GrilyKrby.cz v sobotu 21. října. Jako i v minulosti kurz vedl odborník na slovo vzatý – Jan Málek, mistr odborného výcviku mladých řezníků.
Jak probíhal kurz
Tématem posledního podzimního kurzu byla "Hanácká klobása". Účastníci kurzu dostali kusy masa, koření a návod. Poprvé používali nejen ruční mlýnky na maso, ale každá dvojice pracovala také s kutrem, ve kterém probíhalo mletí masa na jemnou pastu. Za čtyři hodiny se účastníkům podařilo připravit perfektní klobásy, které nechali vyudit v udírnách.
Vyzkoušíte si práci s plničkou klobás, velkým ručním mlýnkem na maso a s řeznickým kutrem. Každý účastník kurzu si odnese 5 kg vlastnoručně vyrobených uzenin a zkušenosti k nezaplacení.
Pokud hledáte tip na vánoční dárek pro své blízké, kteří mají k práci s masem blízko, poukaz na kurz výroby klobás pod vedením mistra Málka je pod stromečkem jistě potěší.
Tip na vánoční dárek. Zažijte to také
Máte zájem zažít atmosféru kurzu vaření? Setkat se s lidmi, kteří sdílí stejnou vášeň k jídlu? Načerpat cenné zkušenosti od odborníka? Zapište se do dalšího kurzu, přesné termíny zjistíte na této adrese.Vyzkoušíte si práci s plničkou klobás, velkým ručním mlýnkem na maso a s řeznickým kutrem. Každý účastník kurzu si odnese 5 kg vlastnoručně vyrobených uzenin a zkušenosti k nezaplacení.
Pokud hledáte tip na vánoční dárek pro své blízké, kteří mají k práci s masem blízko, poukaz na kurz výroby klobás pod vedením mistra Málka je pod stromečkem jistě potěší.