Prodlužte své myčce nádobí životnost

Soutěž se značkou Electrolux

Myčka nádobí je v běžné české domácnosti neodmyslitelnou pomocnicí. Jak se však o myčku staráte? Důslednou péčí o ni prodloužíme její životnost i účinnost. Odmění se nám precizně umytým i vysušeným nádobím, čistými příbory i sklenicemi bez nevzhledných skvrn.

Skutečnými pomocnicemi se stanou myčky AEG - modely FFB64606PM a FEE63716PM s funkcí SprayZone. V této samostatné zóně probíhá intenzivní mytí, které si poradí i s velmi špinavým nádobím i bez nutnosti předmytí nebo namáčení. I natěsno vloženému nádobí se ale dostane perfektní péče. Přídavné satelitní sprchovací rameno zajistí, že se důkladné očisty dočká doslova každý milimetr nádobí uvnitř myčky.

I po svátečním obědě pro celou rodinu se každá památeční sklenička po babičce nebo krásný porcelánový talíř dočkají mytí přímo na míru. S programem ProZone lze použít v rámci jednoho cyklu odlišné nastavení pro nádobí v horním a spodním koši. Tím se vytvoří cyklus přímo na míru.

I myčka nádobí, stejně jako ostatní domácí spotřebiče, vyžaduje správnou péči, díky které lze eliminovat nepříjemné pachy i prodloužit její životnost.
 

Odvápňovač

Odstranění vodního kamene by mělo patřit mezi nejčastější způsob údržby každé myčky. S pomocí odvápňovače odstraníte ze spotřebiče a jeho útrob vápenité usazeniny. V České republice mají jednotlivé oblasti rozdílný obsah vápníku a hořčíku ve vodě, a s tím i rozdílnou tvrdost vody. Zvýšené usazování vápníku v elektrospotřebičích může snižovat jejich životnost. Proto je dobré vždy vědět, jaký obsah vápníku má voda ve vaší domácnosti a tomu přizpůsobit i péči o myčku nádobí. V oblasti s vyšší tvrdostí vody se odvápňování doporučuje provádět častěji, obecně však 2x až 3x do roka. Stačí nasypat celé balení odvápňovače do prázdné myčky nádobí, uzavřít ji a ihned nechat proběhnout celý mycí cyklus při 50 °C bez předmytí.
 

Odstraňovač mastnoty

Odstraňovač mastnoty zbaví vaši myčku mastnoty a jiných usazenin ze zbytků jídel. Právě zbytky jídel jsou nejčastějším důvodem nepříjemného zápachu v myčkách. Stačí nasypat celé jeho balení do prázdné myčky nádobí a nechat proběhnout celý mycí cyklus při 50 °C bez předmytí. Myčky nádobí se doporučuje odmašťovat 2x až 3x do roka.
 

Sůl do myček nádobí

Na sůl bychom neměli nikdy zapomínat. Upravuje tvrdost vody a zefektivňuje tak kvalitu mytí nádobí.
 

Osvěžovač do myčky

Odstraňuje nepříjemné zápachy uvnitř myčky a zanechává v ní příjemnou vůni citrónu.
 

Pár rad odborníka na závěr

„U myčky je důležité správně nastavit systém změkčování vody v závislosti na její tvrdosti.  Jak na to Vám prozradí uživatelský návod,“ radí Karel Hrdina, oddělení péče o zákazníky ze společnosti Electrolux.

„Při čistění nezapomínejte ani na filtr a ostřikovací ramena. Právě tam nejvíce ulpívají zbytky potravin, pecky z ovoce nebo samolepky, které se nikdy v rámci mycího cyklu samy neodstraní, a jsou původcem nepříjemného zápachu. Dále by se nemělo zapomínat na pravidelné odvápňování ani čistění mastných usazenin. Zabráníte tak usazování vodního kamene a Vaše myčka bude stále jako nová,” dodává.

bydlinek
Soutěž o 2 balíčky produktů značky Electrolux
Zkuste štěstí v soutěži a získejte balíček produktů, které vám pomohou pečovat o vaši myčku, chladničku i vysavač. V balíčku můžete najít například sůl, osvěžovač a odvápňovač do myčky, osvěžovač vzduchu do vysavače nebo třeba pohlcovač pachů v chladničce.

Soutěž trvala do 7. listopadu 2018. Výherci: Iva Janoušková, Hana Chadimová
18.10.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444