Příjemné koupání

Novinkou firmy PATRIA Kobylí se staly bazény typu Compact. Jedná se o bazény se skimmerem, kde je kompletní technologicka jednotka umístěná v tělese bazénu (tzn.: plně vybavená technologická šachta s víkem, románské dvojité schodiště a propojovací potrubí tvoří jeden celek).

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
PATRIA Kobylí, a.s. má v nabídce dva základní druhy bazénů:
Bazén se skimmerem je zapuštěn do terénu až po horní okraj. Je naplněny maximálně cca 10 cm pod horní hranu bazénu, kde se nachází odtokový otvor - skimmer, kterým je voda odváděna do okruhu filtrace bazénu. Bazény se skimmerem jsou starším, méně estetickým a levnějším typem bazénu.
Bazén s přelivným žlábkem je nejmodernějším typem plastových bazénů. U bazénu s přelivem je bazén vodou zcela naplněn. Voda s případnou plovoucí nečistotou je po celém obvodu odváděna přelivným žlábkem do vyrovnávací nádrže, která je nedílnou součástí systému technologie filtrace. Samotný žlábek je kryt pochůznou mřížkou z polypropylenu stabilizovaného vůči UV záření. Tyto bazény jsou až po horní okraj zapuštěny do terénu, čímž dosáhneme úrovně hladiny vody ve stejné rovině s nejbližším okolím. Proto je tento typ z estetických důvodů doporučován pro interiéry a instalaci ve veřejných prostorách (hotely, reprezentativní objekty). Také splňují náročnější hygienické požadavky na čistotu vody, než bazény se skimmerem, proto jsou také vhodnější i pro veřejný provoz.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Zastřešení je velmi výhodnou součástí venkovních bazénů. Zpříjemní vám koupání v chladnějších dnech a při nepříznivém větrném či deštivém počasí. Při použití zastřešení se prodlouží doba koupání o část jara a začátek podzimu, tj. minimálně o 2 měsíce. Konstrukce zastřešení a kolejiště je vyrobena ze speciálních profilů hliníkové slitiny. Výplň zastřešení je standardně zhotovena z jednokomůrkového polykarbonátu o síle 10 mm s ochranou vrstvou proti ÚV záření nebo nadstandardně organickým sklem o síle 4mm. Segmenty se pohybují po pevné dráze pomocí silonových koleček. Jednotlivé segmenty jsou aretovány pomocí spec. zástrčí z nerezavějící oceli přímo do kolejiště nebo betonového podkladu proti nežádoucímu posuvu. Obě čela jsou odnímatelná, zavěšena na konstrukci a připevněna pomocí metrických šroubů s plastovou hlavicí.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Pokud přemýšlíme, jaký určit tvar bazénu, což je důležitou architektonickou složkou interiéru či exteriéru objektu. Na výběr je hned několik standardních tvarů bazénu. Je oválný tvar, obdélníkový se zaoblenými rohy (poloměr zaoblení 600mm), kruh, bazén s románským schodištěm a atypický tvar podle vašeho přání.
Přeji příjemné koupání.
02.05.2003 | Zuzana Štolfová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444