Povlečení jako svatební dar

Zanedlouho se naplno rozjede svatební sezóna. Pokud jste byli pozváni jako hosté, jistě budete řešit svatební dar. I když většina novomanželů uvítá univerzální peněžní dary, nikdy nešlápnete vedle také s kvalitním povlečením z přírodních materiálů, které budou obdarovaní využívat každý den.

Praktický, nadčasový, kvalitní a krásný. Tak by měl vypadat svatební dar. Zapomeňte na zbytečné kusy nábytku nebo dekorace, na které se po čase bude jen prášit. Vyplatí se investovat do luxusních kousků do výbavy. Povlečení a lůžkoviny z přírodních materiálů budou sloužit řadu let. 

V umělých materiálech nechce spát nikdo

Na trhu existuje nespočet druhů materiálů a vám se z nepřeberné nabídky možná zatočí hlava. Pro snazší orientaci si stačí pamatovat jediné: Vždy dejte přednost povlečení z přírodního materiálu. Vyvarujte se umělých vláken, jako je např. mikroplyš, polyester.

Na českém trhu je jednoznačně nejrozšířenější klasická 100% bavlna v plátnové vazbě. Je vzdušná, dobře odvádí vlhkost, na dotek je příjemná. Existuje však několik jejích variací, které přinesou ještě komfortnější požitek. 
 

Damašek. Poklad, který se dědí po generace 

Hledáte-li materiál prověřený generacemi, je to damašek, symbol kvality v oblasti povlečení. Možná máte to štěstí a zdědili jste po babičce krásné damaškové povlečení, které nejeví žádné známky poškození. Damaškové povlečení je totiž vyrobeno ze 100% egyptské česané bavlny té nejvyšší kvality. Je známý pro svou mimořádnou hebkost, přirozený lesk a typické střídání lesklé a matné plochy. Nestárnoucí damaškové povlečení můžete vybírat z nabídky vytkávaných florálních motivů v pestré paletě zářivých barev.
 

Mako satén. Není satén jako satén

Pozor, když se řekne saténové povlečení, někteří se otřepou při představě studeného, šustivého povlečení. Nepleťte si bavlněný satén se saténem vyrobeným z umělého polyesteru! 
Bavlněný satén je vyráběn z luxusní 100% bavlny, je lehký, jemný na omak, prodyšný a skvěle odvádí vlhkost.
 
Z té nejjemnější a nejkvalitnější příze je pak vyráběn švýcarský prémiový bavlněný satén, který patří k tomu nejlepšímu materiálu, ve kterém kdy můžete spát. Povlečení z mako saténu je neuvěřitelně měkké, hebké a právem se řadí na nejvyšší světovou úroveň. V provedení mako satén najdete jemné květinové vzory i limitované edice povlečení uznávané módní návrhářky Blanky Matragi.
 

Spaní v tencelu. Spaní jako na obláčku

Načechrané, lehoučké jako pápěří. Tak můžeme charakterizovat lyocellové nebo, chcete-li, tencelové povlečení. Luxusní tencelová kolekce zahrnuje povlečení ve čtyřech různých barvách, ručníky a dokonce přikrývku a polštář s vysokým podílem lyocellového vlákna. 

bydlinek Co je to tencel?
Tencel je obchodní název pro tkaninu zvanou lyocell. Jedná se o druh viskózy vyrobené z rozdrcených dřevěných vláken eukalyptu, resp. z buničiny, která je na dotek neuvěřitelně měkká a příjemná. Lyocellové vlákno je pevné, vysoce odolné a mimořádně rychle schne. Produkty vyrobené z lyocellového vlákna jsou prodyšné, přirozeně termoregulační, výborně odvádějí vlhkost a jsou nenáročné na údržbu. Vlákno je navíc přirozeně antibakteriální a nepohlcuje pachy. 


Přirozeně antibakteriální bambus

Mezi přírodními materiály, ze kterých se vyrábí povlečení, nesmíme opomenout bambus. Bambusová vlákna jsou antialergická a antibakteriální. Vynikají výjimečnou schopností absorbovat vlhkost, a proto je povlečení dobře prodyšné (Bambus zajišťuje o 40 % větší savost než ta nejjemnější organická bavlna). Hlavní předností bambusového povlečení je mimořádná hebkost a velmi snadná údržba. Díky jemnosti bambusového vlákna ho stačí pouze lehce přežehlit. Nabídku bambusového povlečení najdete v e-shopu Matějovský - povlečení.
20.02.2023 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444