Posedět si a trochu zalenošit...

Po plném pracovním nasazení, na které si mnoho lidí zvyklo navázat aktivním odpočinkem při sportu nebo třeba prací na zahradě, rozhodně nezaškodí chvilka příjemného posezení, polehávání a povalování, ke kterému je určena oáza našich domovů. Na design nábytku, který má sloužit tomuto účelu, proto dnes spotřebitelé kladou stále vyšší požadavky.

Kdo by doma rád odpočíval v novém, nalezne dnes na trhu širokou nabídku výrobků a vybírat může v různých cenových kategoriích i kvalitě. Mezi firmy, které nabízejí kvalitní design i zpracování a zároveň bohatý výběr typů i materiálů, patří  Oresta. Pořídit si tu můžete křesla a pohovky od klasických až po moderní designové kusy, které rezignují na kdysi dávno dané parametry a přinášejí řadu nových prvků. Výšky opěradel se dnes snižují, šířky područek rozšiřují a velikost sedáku musí být dostatečná, aby zaručovala pohodlí i pro neformální posezení.

Velmi důležité při výběru pohovky je čalounění. Někdo dává přednost látce, jiný kůži. Nabídka kvalitních čalounických látek různého složení přes bavlnu, polyester, acryl až po příměsi vlny je dnes velmi bohatá. Přednost dávejte kvalitě, ale vybírejte pečlivě a podle svého vkusu, protože jen vám bude zvolený výrobek sloužit a vy jej budete mít doma denně na očích.

K pohovce SANTIAGO např. nabízí firma Oresta velké množství  komponentů (křeslo, 1,5 sed, 2 sed, 2,5 sed, 3 sed, malý nebo velký lehár atd.), ze kterých si lze pohovku seskládat do nepřeberných tvarových možností Dalšími doplňky této pohovky jsou podhlavník pro zvýšení pohodlí nebo dřevěná podložka na područku mořená do 5 odstínů dřeva. Lehce  sem odložíte  talířek  či  šálek kávy bez obav, že se převrhne a ušpiní novou pohovku. Pokud  máte málo místa či dáte přednost užším područkám, je nyní možnost objednat pohovku s područkami v šíři 14 cm namísto původních 29 cm. Poslední novinkou je lampička na tzv. husím krku připevněná k područce. Při čtení si už nebudete kazit oči, protože lampičku lze snadno nasměrovat podle potřeby. 


U zákazníků se těší velké oblibě rozkládací pohovka NEIVA s polohovatelnými područkami. Područky je možno objednat v šíři 5 nebo 10 cm. Pohovka se vyrábí se ve dvou rozměrech. Dvojsed NEIVA II o šířce  150 cm (při krajní poloze područek 188 cm) a 3sed NEIVA III o šířce 180 cm (při krajní poloze područek 210 cm). Rozkládá se směrem dopředu, což ocení ti z vás, kteří máte málo prostoru. Po roz-ložení je velikost lůžka  130 x 210 cm  (NEIVA II)  - pohodlné 1,5 lůžko pro příležitostné přespání dvou osob nebo 160 x 210 cm (NEIVA III) - klaciský rozměr dvoulůžka. Pohovka je vybavena lamelovým roštem a matrací z PUR pěny. V dřevěných nohách jsou umístěna kolečka pro jednoduchost rozkládání. Nyní je možné objednat tuto rozkládací pohovku jako rohovou s úložným prostorem v leháru.

Milovníky designu potěší pohovka MANU. Vyrábí se v sestavách  3 sed, 2 sed nebo křeslo a nyní nově i s podnožkou. Jako všechny předchozí pohovky, si ji můžete  objednat  v  kvalitní potahové  látce  nebo v kůži. MANU je nesmírně pohodlná a rozměrově nenáročná pohovka. Kovová podnož pouze podtrhuje její eleganci a jednoduchost. 


Dle katalogu je  možné u firmy Oresta objednat kvalitní rozkládací pohovky pro každodenní nebo občasné spaní. Jsou vybaveny kvalitním pružinovým nebo lamelovým roštem, ty pro každodenní spaní i 22cm matrací.  Pohovky se vyrábějí cca v pěti rozměrech. Na výběr jsou moderní kvalitní potahové látky, ze kterých si vybere i ten nejnáročnější zákazník. Veškeré potahy jsou snímatelné a pratelné, což jistě uvítají rodiny s malými dětmi.

11.01.2007 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444