PRO100 - ideální software pro design nábytku i interiéru

PRO100 představuje oblíbený program designérů i výrobců nábytku. Díky množství různých nástrojů můžete vytvářet vlastní nábytek i kvalitní vizualizace, které využijete k prezentaci vašich projektů.

Uživatelská knihovna

3D software PRO100 je profesionálním pomocníkem každého návrháře. Jeho velkou předností je možnost projektování celého interiéru, ale i jednotlivého kousku nábytku. Standardním doplňkem programu je také obsáhlá knihovna, která nabízí celou řadu prvků, materiálů i kompletních kousků nábytku. Uživatel má ale samozřejmě možnost vytvořit si i svoji vlastní knihovnu, ze které bude moci čerpat. V programu lze rovněž používat vlastní obrázky textur, nafocené nebo stažené z internetu,  importovat 3D objekty a ukládat je do vlastních knihoven prvků a nábytku.

 
KRAY render

Program sám o sobě obsahuje řadu nástrojů a doplňků, které usnadní a podtrhnou samotnou práci designéra. Jedním z nich je také externí rendrovací modul KRAY. Ten umožňuje vytváření realistické vizualizace, která je schopna maximálně simulovat skutečnost. Využívá k tomu metodu ray tracing, která umožňuje získat vynikající vizualizace v relativně krátkém čase. Jeho další důležitou funkcí je i schopnost vytvářet 360° sférické obrázky pro prezentaci na sociálních sítích nebo 3D panoramy ve formátu HTML. 



Ovládání je hračka

Hlavní výhodou softwaru PRO100 je plně intuitivní ovládání. Většinu operací totiž hravě zvládnete pouze za pomoci myši. Virtuální prostor, ve kterém probíhá skládání interiéru i jednotlivých kousků nábytku, je navíc navrženo tak, aby co nejvíce připomínalo reálné prostředí. Každý objekt má také své specifické hodnoty a vlastnosti (cena, poloha, rozměry, …), které je případně možno modifikovat. Jedním kliknutím tak například změníte použitý materiál u všech zásuvek, úchytek či celých skříněk. Uživatel má zároveň neustále po ruce možnost okamžité vizualizace i kalkulace rozpracovaného návrhu, díky čemuž budete mít nad svým projektem absolutní kontrolu, a to v kterémkoliv okamžiku. Samozřejmostí je rovněž přesný, automaticky generovaný kusovník, seznamy prvků a výpočet spotřeby materiálů. Software rovněž spolupracuje s programem CUT100 pro optimalizaci nářezových plánu.



Program je možné pořídit ve třech variantách:

  • Profi – jedná se o nejvyšší verzi softwaru PRO100, které má k dispozici veškeré funkce a nástroje bez omezení.
  • Studio – tato verze je určena zejména pro prodejní místa nábytkářských firem. Lze v ní vaužívat všechny nástroje, kromě možnosti modifikovat sekci knihovny.
  • Edukační verze – ta je určena pro vzdělávací instituce a je na ni tedy možné získat dotaci. Používání PRO100 jako výukového programu bylo schváleno MŠMT.
 
Projektování nábytku i interiéru nikdy nebylo snazší!

Veškeré potřebné informace i inspirativní galerii s vizualizacemi projektů na jdete na webových stránkách www.pro100.cz. K dispozici je také Demo verze. Ta není časově omezená, ale má některá funkční omezení a obsahuje pouze příkladovou knihovnu. 


               

04.05.2021 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444