Ohlédnutí za veletrhy moderního a nízkoenergetického bydlení

Letecký pohled na Holešovice. (foto: BYDLENI.CZ)

Letecký pohled na Holešovice. (foto: BYDLENI.CZ)

Ve dnech 21. - 24. 2. 2013 se konal již 8. ročník mezinárodního veletrhu dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů a úspor energií.

Ve čtyřech holešovických halách se zájemcům o moderní dřevostavby představila řada kvalitních firem, které reprezentovaly ideje moderního a nízkoenergetického bydlení.

Veletrh doprovázely odborné přednášky

Veletržní stánek Vesper Frames (foto: BYDLENI.CZ)Souběžně s Dřevostavbami 2013 probíhaly i veletrhy zaměřené na moderní vytápění, krby a kamna. Pro odborníky, ale i širokou veřejnost byl připraven bohatý doprovodný program, který nabízel množství zajímavých přednášek věnovaných technologiím pro úspory energie, architektuře a designu, ale i možnostem financování. Redakční tým BYDLENI.CZ velice zaujala přednáška společnosti Vesper Frames, která k výstavbě rodinných domů přistupuje s ohledem na sociologický aspekt. Do bydlení přináší nový koncept a pro podporu myšlenky „Bydlíme a žijeme spolu, ne vedle sebe.“ staví takové domy, ve kterých bude kuchyně s obývacím pokojem fungovat jako srdce domu. Z něj pak bude možné být ve vizuálním kontaktu s ostatními pokoji v domě. Rodiče tak vždy mohou mít své děti pod kontrolou.
Veletrh nabídl i dům v životní velikosti

Všichni vystavovatelé na svém stánku představili novinky společnosti, zájemce o snižování energetické náročnosti budov seznámili s novými trendy a byli ochotni zodpovědět 
veškeré návštěvníkovy dotazy.

Dům FUTURA NEO (foto: BYDLENI.CZ)Všem příchozímu se naskytla mimořádná příležitost osobně navštívit nový typový dům FUTURA NEO, který byl postaven přímo ve středové hale, a to v poměru 1:1. Každý si mohl prohlédnout zařízený interiér, prozkoumat přízemí i první patro a přesvědčit se o komfortním nízkoenergetickém bydlení na vlastní kůži. Redakční tým BYDLENI.CZ dům FUTURA NEO navštívil společně s architektem Pavlem Horákem ze společnosti Domesi, který nás domem provedl. Reportáž z této komentované prohlídky můžete očekávat v nejbližších dnech.
Dřevená stavba roku 2012

Dům inspirovaný lesem (foto:http://www.drevenastavbaroku.eu)Očekávanou událostí veletrhu bylo vyhlášení atraktivní ankety Dřevěná stavba roku 2012, která probíhala od 10. ledna 2013. Laická veřejnost společně s odbornou porotou vybírala projekty v šesti soutěžních kategoriích. Vítězem kategorie Návrhy dřevěných konstrukcí zvítězila Ing. Irena Truhlářová ze společnosti ARCHCON atelier, s.r.o. za Rozhlednu Kelčský Javorník, v kategorii Realizace moderních dřevostaveb pak veřejnost jako vítěze určila projekt Dům inspirovaný lesem od společnosti Dřevostavby Biskup, s.r.o.

Více fotografií si můžete prohlédnout na našem profilu na facebooku. 
28.02.2013 | Jana Koenigová
  • Laurens Radiátory s.r.o.

    „Laurens“ je značka radiátorů, které jsou vždy něčím vyjimečné. Inovativní produkty, nové technologie, kreativní design radiátorů a individuální přístup k zákazníkovi jsou hlavní pilíře společnosti Laurens. Díky rozsáhlé celoevropské partnerské síti se snažíme být vždy co nejblíže našim zákazníkům, abychom jim mohli nabídnout naše radiátory, příslušenství a služby té nejvyšší kvality za příznivou cenu.

  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444