Objevy z brněnského výstaviště

Počínaje úterkem zahájily svoji pětidenní existenci Stavební veletrhy Brno 2004. Že jde o existenci intenzivní a pestrou, o tom se návštěvníci přesvědčí hned poté, co vkročí do areálu brněnského výstaviště. Nabídka produktů, technologií a služeb týkajících se stavebnictví je neuvěřitelně široká - od náročné stavební techniky přes sofistikovaná vybavení hotových staveb až po produkty, kterými si každý rád zpříjemní život ve svém stávajícím bydlení.

Expozice firem nezaplňují samozřejmě jen pavilony, vystavovatelským ruchem ožila i velká část volné plochy. Tady vás už zdálky upoutají obrovské exponáty z oblasti stavební dopravy a mechanizace nebo velké stavební stroje. Ke zhlédnutí je zde například zahradní technika, ukázky výrobků z mramoru nebo uměleckého kovářství. Pojem stavba a její vybavení má nespočet podob.
POTĚŠENÍ Z VODY
Velká část vystavovatelů veletrhu SHK v pavilonu Z připomíná, jakým potěšením může být v našem životě voda, byť i ta spoutaná trubkami, armaturami, sprchovými růžicemi, jímaná vaničkami, vanami nebo domácími bazény.
Kaldewei Tschechien, pavilon Z, stánek 018
Evropská jednička v produkci koupelnových van Kaldewei, představuje na tomto 5. veletrhu technických zařízení budov novinky ze svého sortimentu. Tato firma se sedmdesátiletou tradicí ve výrobě ocelových van nabízí nyní své výrobky se speciální povrchovou úpravou smaltu zajišťující odpudivost vůči vodě. Voda tak z povrchu nestéká, ale skutálí se tak, že s sebou do odpadu odnáší veškeré nečistoty i minerální usazeniny. Povrch Perl-Effekt tak výrazně usnadňuje čištění vany, takže šetří námahu i čas. Perl-Effekt je do smaltu zapracován při vysokých teplotách, a má dlouhodobou životnost, která se dá počítat na desítky let. Vysoké teploty při výrobě jsou rovněž důvodem, proč podobnou úpravu nelze použít pro plastové vany.
Roltechnik, pavilon Z, stánek 027
Na první pohled upoutává modravá přehlídka prosklených boxů, která tvoří větší část expozice Roltechnik, společnosti, která se za deset let své existence stala největším výrobcem sprchových koutů ve východní Evropě. Osm výrobních programů umožňuje zákazníkům vybrat si z několika stovek variant lišících se rozměry, tvarem, vnitřním vybavením, systémem otevírání, použitím typu skel atd. Ve svém sortimentu má firma také boxy masážní a parní, masážní panely, sprchové vaničky a akrylátové vany. Veletržní návštěvníky upozorňuje na své kvality především jedna z variant sprchového koutu Excelsior ucházející se o ocenění v soutěži o Zlatou medaili SHK.
U.S. Spa, pavilon Z, stánek 013
Rozsáhlý prostor obsadil výrobce akrylátových masážních bazénů U.S. Spa se svojí nabídkou určenou pro hydroterapii. Akrylátové skořepiny řady Royal Spa pocházejí z produkce americké firmy Royal Spa, jejímž je podnik U.S. Spa se sídlem v Ústí nad Orlicí exkluzivním zástupcem pro Evropu. Vyrábějí zde však i vlastní řady bazénů, které montují ve vlastních výrobních halách. Designy, které jsou nejen neobyčejně efektní na pohled, ale také dokonale funkční, pocházejí z tvůrčí dílny akademického sochaře Petra Slaniny. Podle jeho návrhu je zhotoven i špičkový masážní bazén Columba, atraktivní svým vzhledem, obdivuhodný prostorovým řešením, s efektivním umístěním trysek. Masážní bazény pro více osob sice vyžadují svůj prostor, ale máte-li jej k dispozici, s takovou Columbii vás čeká jen potěšení, pocit úlevy a radost. Bazén projektovaný až pro sedm osob, umožňuje maximum terapeutických pozic, včetně unikátní masáže přední strany stehen. Je energeticky málo náročný a jeho komplexní sestava filtračního a ozonizačního systému udržuje vodu křišťálově čistou. Jeden z nejnápadnějších exponátů pavilonu Z patří k produktům nominovaným na Zlatou medaili veletrhu SHK.
VAGNERPLAST, pavilon Z, stánek 039
Slastný pocit klasického posezení ve vaně plné příjemně teplé vody připomene expozice společnosti Vagnerplast, která je členem skupiny Villeroy & Boch, experta na bydlení a životní styl. Ve své expozici představuje kromě van extravagantních tvarů, které nemůžete přehlédnout, také sprchové zástěny a umyvadla. Jako výchozí produkt k výrobě slouží společnosti VAGNERPLAST sanitární polymetylmetakrylát ve formě desek rozličné tloušťky a kompaktního probarvení v šesti základních barevných odstínech. Akrylátové desky jsou odebírány přímo od výrobců, jimiž jsou renomované evropské firmy s produkcí špičkové kvality.Vagnerplast působí na trhu už 12 let. V roce l998 zřídila firma divizi balneologie, která na základě zkušeností z výroby relaxačních a rekondičních hydromasážních van a boxů vyvíjí, vyrábí, testuje a distribuuje hydroterapeutická zařízení pro potřeby lázní, rehabilitačních klinik, ale také hotelů a fitnesscenter.
RAVAK, pavilon Z, stánek 043
Prezentace nadnárodní akciové společnosti RAVAK přitahuje pohledy návštěvníků pavilonu Z laděním ve firemních červenobílých barvách. Úspěšný vývozce koupelnového vybavení vyrábí pod heslem "lázeň ve vaší koupelně" několik typových řad sprchových koutů, z nichž novinkou je Whitewater pyšnící se originálním konstrukčním řešením a dokonalým provedením. Whitewater patří rovněž k exponátům přihlášeným do soutěže o Zlatou medaili SHK. Firma Ravak má ve svém sortimentu také akrylátové vany, hydromasážní systémy a radiátory.
20.04.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • Fontana Watercoolers s.r.o.

    Fontana Watercoolers, s.r.o. Vám nabízí oblíbený moderní, ekonomický, ekologický a světový způsob zásobování Vaší domácnosti kvalitní stolní či minerální vodou. Je vhodný především pro rodiny s dětmi.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444