Nový byt a dům tentokrát na Výstavišti v Holešovicích

Třináctý ročník oblíbeného jarního veletrhu Nový byt a dům zaměřeného na stavby, renovace, bydlení a interiéry se spolu s 2. ročníkem veletrhu Dřevostavby, veletrhem Moderní vytápění a veletrhem geodézie a kartografie Geos se letos přesouvá na výstaviště v Praze Holešovicích, kde se bude konat ve dnech 1. - 3. března 2007. Díky široké nabídce produktů a služeb pro stavbu či rekonstrukci domu i vybavení zahrad, které letos vystavovatelé nabídnou, očekávají pořadatelé rekordní účast návštěvníků.

Zábě z loňského ročníku veletrhu Moderní vytápění

Mezinárodní veletrh Nový byt a dům je zaměřen především na koncové zákazníky a nabídne i letos novinky a zajímavosti např. v oborech oken, dveří, podlah, stavebních prvků a stavebních materiálů. Své zastoupení zde budou mít i realitní a developerské služby. Pro všechny, kteří se právě chystají stavět, rekonstruovat nebo kupovat nový byt či jeho vybavení, nabízí veletrh Nový byt a dům širokou škálu zajímavých výrobků od předních českých firem. Součástí letošního ročníku bude i doprovodný program.


Moderní vytápění


Jedním z pojítek celého tohoto veletržního komplexu je téma úspory energií. S tímto tématem souvisí využívání alternativních zdrojů, výběr nejvhodnější stavební technologie pro novostavbu či rekonstrukci, výběr způsobu vytápění a využití rekuperace, používání vhodných tepelně izolačních materiálů a dalších stavebních prvků, které ovlivňují energetickou spotřebu domu. Veletrh Moderní vytápění představí produkty a moderní technologie, které využívají přírodní zdroje vytápění jako jsou např. solární kolektory, tepelná čerpadla, kamna na pelety aj. Inovace a modernizace probíhá ve všech oblastech vytápění. Za zmínku stojí otopná a konvektorová tělesa, podlahové vytápění a topné panely. Veletrh poskytne návštěvníkům také možnosti využít odborného poradenství.

Vzorový dům společnosti Atrium, která bude vystavovat na veletrhu Dřevostavby

Veletrh Dřevostavy

Cílem tohoto projektu je rozšířit povědomí veřejnosti o možnostech dřevostaveb a staveb na bázi dřeva. Ve využití dřeva jako stavebního materiálu zaostává ČR za mnoha evropskými zeměmi, ačkoli zde dřevo patří k dostupným materiálům. Počet zájemců o možnost pořídit si k rodinnému bydlení dřevostavbu však v posledních letech narůstá a veletrh jim nabídne přehled nových architektonických i technologických možností.

Součástí veletrhu Dřevostavby je Salon dřevostaveb, který návštěvníkům poskytne jedinečnou šanci zhlédnout v průběhu několika dní aktuální realizace od špičky v oboru. Představí se architekti a ateliéry, jejichž realizované stavby zde bylo možno vidět už loni, jako jsou Petr Lichnovský, studio Domesi, Atelier Klanc, New Work či Archteam, nově se setkáme s například pracemi architektů Vladimíra Baldy, Pavla Mudříka, Kamila Mrvy, Martina Jandy nebo studia Projektil. Celkem bude představeno dvacet kvalitních dřevostaveb, mezi nimiž převažují rodinné domy.

Salon dřevostaveb však není jen kvalitní architektonickou výstavou, ale nabídne také přednášky vystavujících architektů Martina Rajniše, Josefa Smoly, Tomáše Klance, Josefa Horného, Pavla Horáka či Václava Zahradníčka. Tyto přednášky budou rozdělené do dvou bloků, které budou probíhat v pátek 2. března a v sobotu 3. března v odpoledních hodinách.

20.02.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444