Nové trendy v bytové keramice

Velké formáty, výrazné barvy a přímočarý design  -  série Salsa

Velké formáty, výrazné barvy a přímočarý design - série Salsa

V oblasti bytové keramiky v současnosti vládne trend zvětšování formátů. Např. nové série obkladů a dlažeb určené do koupelny nabízejí čeští výrobci ve formátu 25 x 33 cm nebo i větším – 25 x 45 cm, který se nově uplatnil na sérii Salsa. Novinkou v koupelnových sériích je barevnost. Nebojí se i výrazných trendových odstínů, jako je pistáciová nebo třeba vínová. In je také široké spektrum odstínů jedné barvy.

Široké spektrum odstínů jedné barvy - série Allegro

Velké formáty, výrazné barvy a přímočarý design - série Salsa

Nabídka pro koupelny


Nové obklady a dlažby do koupelen přicházejí s širokou paletou reliéfů. Od hladkého povrchu s jemným reliéfem křivek a kruhů třeba až po povrchy inspirované textiliemi. „Pokud vybíráte dlažbu s nějakou povrchovou strukturou, dávejte pozor, jestli je povrchový reliéf směrově orientovaný. Například dlaždice série Samba od RAKO jsou použitelné v jakémkoli směru položení, jiné je naopak třeba pokládat vždy stejným směrem“ říká Petr Machoň, produkt manager společnosti Lasselsberger, výrobce obkladů a dlažeb. V koupelnových sériích jsou ke kombinování určeny svislé a vodorovné dekorace, které odpovídají v rámci jedné série vždy většímu množství studených nebo teplých odstínů základních obkladaček. Vertikálně kladené dekorace jsou dynamizujícím prvkem pro každý prostor, kdežto horizontálně použité působí uklidňujícím dojmem. „Mezi našimi zákazníky je trvale velký zájem o drobné mozaiky 2,3 x 2,3 cm z české produkce. Doporučujeme je těm, kteří potřebují jednoduše obkládat zaoblené hrany, popř. modelovat podezdívku vany nebo umyvadel“ říká  Markéta Staňková, ředitelka marketingu firmy MK – prodejna Centrum české keramiky v pražských Stodůlkách.

 

Keramika v kuchyni


Kuchyňské série obkladů a dlažeb pro rok 2006 přesahují své hranice a umožňují využití i v koupelnách a na podlahách v interiéru i v exteriéru. Novinkou jsou přírodní tóny, které čeští výrobci doporučují i do koupelen spolu s barevně ladícími modrými dekoracemi. Vysoce aktuální je „cihlový“ design, který díky použití vyspělých technologií zdařile imituje klasickou cihelnou dlažbu včetně přirozených nedokonalostí cihelného povrchu. To vše při dosažení takových funkčních vlastností, jako je dokonalá čistitelnost a mrazuvzdornost.

Série Sandstone

Velké formáty, výrazné barvy a přímočarý design - série Salsa

Co nového na keramickou podlahu?

 
Jednoznačně vysoce slinuté glazované dlažby, které mají nejlepší funkční vlastnosti a při správné pokládce vám vydrží po generace. Design nových dlažeb se inspiroval zejména  přírodním kamenem a klasickou cihelnou podlahou. Novým prvkem jsou i větší  formáty dlažeb. Dlaždice 40 x 40 cm a 30 x 60 cm se tak stávají standardem. Další devizou nových dlažeb je oživený povrch. Ten je zvýrazněn třpytivými efekty, jemnými reliéfy nebo přiměřeným kontrastem lesku a matu. Exkluzivní novinkou, se kterou přišel výrobce Lasselsberger, jsou pro rok 2006 kalibrované dlaždice s nepravidelně odleštěným povrchem, tzv. lappato. Lapovaný povrch se uplatnil například na stylových dlažbách Sandstone

23.05.2006 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444