Než začnete stavět

PVA Letňany 26.2 - 1.3. 2009

Mezinárodní veletrh Nový byt a dům vstoupí zítra do svého patnáctého ročníku. V PVA Letňany se bude konat popáté. Jeho hlavní téma, jímž jsou stavby a renovace bydlení, už počtvrté doplní a rozvinou další tři souběžně probíhající veletržní akce - Moderní vytápění, Dřevostavby a Aquaset.

Nový byt a dům se pravidelně zaměřuje především na koncového zákazníka a nabídne novinky a zajímavosti z oborů okna, dveře, podlahy, elektroinstalace, interiéry, stavební prvky a materiály.

V rámci veletrhu se bude konat také řada atraktivních doprovodných akcí. Jednou z nich jsou odborné přednášky na téma pasivní domy, které připravilo Centrum pasivního domu. Zájemci se zde mohou dovědět, jaké jsou vlastnosti a výhody těchto staveb, a seznámit se podrobněji s některými technologiemi, které využívají.

Přednášky, v nichž bude i prostor pro diskusi, jsou na programu v pátek a v sobotu 27. a 28.2. Přednáškový sál najdete přímo v hale č.1 pod číslem 1B12.
Připravena je také Přehlídka moderních stavebních materiálů na ploše 1B9, která umožní návštěvníkům veletrhu srovnávat vlastnosti jednotlivých výrobků a poučit se o nejvhodnějších možnostech použití.

Přehlídka představí Zdicí systém SENDWIX, výrobce společnosti KM BETA, stěnu Ytong Lambda společnosti XELLA, systém MAXPLUS, který prezentuje ASting CZ pasivní domy s.r.o., cihly SUPERTHERM 49 STI SB z produkce firmy HELUZ a tři výrobky firmy Wienerberger - Porotherm Ti, Porotherm EKO a Porotherm DRYFIX SYSTEM.

Cihly, které šetří teplo

 

Pro cihly POROTHERM EKO ze sortimentu společnosti Wienerberger je veletrh jednou z prvních příležitostí, jak se představit veřejnosti. Díky nové receptuře nabízejí POROTHERM 40 EKO a POROTHERM 44 EKO až o 10 % lepší tepelněizolační parametry oproti cihlám řady POROTHERM P+D. Tím významně přispívají k úsporám nákladů na vytápění.

Velký zájem návštěvníků výrobce také očekává o cihlu POROTHERM 36,5 Ti a novou technologii zdění POROTHERM DRYFIX.SYSTEM. POROTHERM 36,5 Ti je výjimečná svojí vnitřní ekologickou výplní perlitem. Hlavní výhodou této cihly je, že oproti jiným materiálům zde zůstává životnost stavby stejně vysoká jako v případě klasického cihlového zdiva.

Technologie POROTHERM DRYFIX.SYSTEM, jež je určena pro zdění z broušených cihel POROTHERM CB, umožňuje zvládnout hrubou stavbu domu za týden. Maltu v tomto případě nahradila speciální PUR-pěna a zednickou lžíci dóza s aplikační pistolí. Speciální PUR-pěnu, která je pro výstavbu nutná, stavebníci dostanou při nákupu cihel v odpovídajícím množství zdarma. Zdění touto technologií je velmi snadné, takže ho bez problémů zvládnou i stavebníci svépomocí.

Stánek společnosti Wienerberger naleznete v hale 1, č. B3.

 

Centrální vysavače BEAM Electrolux

 

Jedinečný promyšlený způsob ovládání a aktivní komunikaci mezi vysávacím agregátem a jeho obsluhou umožňuje nejnovější model Serenity 3.0 SMCS s novou progresivní technologií SMCS (Sophisticated Monitoring and Control System). S touto mimořádnou technologií se na veletrhu Nový byt a dům můžete seznámit v expozici firmy BEAM v hale 1 u stánku B13.

Díky intuitivnímu ovládání pomocí displeje a tlačítek na agregátu lze sledovat současný stav vysavače, jeho pracovní režim, výkon motoru i počet provozních hodin, stupeň zaplnění prachového kanystru a další hodnoty. Zároveň automaticky kontroluje všechny důležité části agregátu během činnosti a sám dokáže přizpůsobit své parametry aktuálním podmínkám. Spojením tohoto agregátu a příslušenství Aspira vzniká komplet, který ještě více zvyšuje komfort obsluhy. Pomocí hadice lze jednoduše měnit parametry agregátu přímo během vysávání. Zajímavým doplňkem jsou nové kartáče s LED technologií, které jsou vhodné pro vysávání tmavých a špatně přístupných míst.

 

Nové povrchy garážových vrat

 

Firma ADAO Praha jako autorizovaný dodavatel garážových vrat Hörmann prezentuje na veletrhu novinky této značky. Za příznivé ceny jsou nyní například v prodeji tři povrchové úpravy vynikající kvality. K moderním domům se výborně hodí garážová vrata v hedvábně hladkém provedení Silkgrain®,bílá a domovní dveře z hliníku, bíle lakované. Garážová vrata a domovní dveře z oceli v provedení Decograin® "Titan Metallic" mají exkluzivní vzhled. Povrch je odolný proti ultrafialovému záření stejně jako je tomu u garážových vrat a domovních dveří z oceli v provedení Decograin® Zlatý dub. Povrch s vytlačeným dezénem vyvolává věrný dojem dřeva.


S dalšími možnostmi výhodného nákupu a produkty které ADAO Praha nabízí, se můžete blíže seznámit na stánku tohoto vystavovatele v hale 2 , č. 23.

 

Abrasiv - jedinečné podlahy z bambusu

Dřevěné plovoucí podlahy PARLA FLOOR vyráběné ve Finsku a asijské podlahy z přírodního bambusu prodávané v ČR pod registrovanou značkou Affinis najdete u stánku jejich prodejce, společnosti Abrasiv. Stojíte-li o jedinečný vzhled svého interiéru, jsou to právě bambusové podlahy, díky nimž jej můžete získat.

Kromě elegantního designu a zajímavých barevných variant nabízí toto řešení také vysokou kvalitu a odolnost, výhodou je snadná pokládka a údržba. Oproti plovoucím podlahám nachází bambusové podlahy široké uplatnění nejen v obytných, ale i komerčních prostorách.

25.02.2009 | redakce Bydlení.cz
  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444